Appelina og Captain America vant for Norge

Skrevet av Rolf Henning Pedersen, Equus,  17.06.2019
Artikkelbilde
Wido Neuroth-trente Appelina med Jan-Erik Neuroth tok en sterk seier i Bloomers' Vase. Foto: Svensk Galopp

Det ble ikke norsk seier i de tre største løpene på Bro Park, men en rytter holdt hva han lovet. Jan-Erik Neuroth sa til Equus at Appelina var feltets beste hest. Det viste hun ved overlegen seier i Bloomers' Vase.

14 Appelina hadde et spor langt ute og Neuroth junior fryktet en drøy sving. Det holdt stikk. Det ble fjerdespor fram til hoppa kom utvendig for lederen mot oppløpet. Derfra og inn handlet det kun om en hest. 200 000 kroner ble hennes på enkleste vis.
- Appelina er en fighter som hennes far. Hun fikk et tøft løp, men viste seg som den tøffeste. Jan-Erik fikk bestemme taktikken selv, og jeg er stolt over både hest og rytter, sa en rørt Wido Neuroth etter seieren.

Captain igjen
Captain Amerika, eid og oppdrettet av den gamle jockeychampionen Espen Ski, fikk fjoråret ødelagt av skade, men viste ved seieren i Bro Park Vårsprint at han er en av Skandinavias beste sprintere da han spurtet hjem 200 000 kroner.
- Jeg er ikke overrasket over seieren. Captain Amerika vant løpet for to år siden, og var skadet i fjor. At han avsgjorde med en sterk sluttspurt var heller ikke overraskende, sa trener Annike Bye Hansen til Kanal 75.

Danske framganger
Danskene hadde en stor dag i Stockholm, og tok seg av dagens to største løp med Queen Rouge/Marc Stott (Svenskt 1000 Guineas) og Learn by Heart/Bent Olsen i Stockholms Stora Pris.