Arize fra formsterk Kaia

Skrevet av Tom W. Johannessen/Equus,  05.06.2019
Artikkelbilde
Kaia Ingolfsland

Lunsjgalopp Bro Park onsdag 5. juni

Kaia Ingolfsland blir veldig glad når hun vinner. Det gjør hun ofte. Til sammen ti seire i Sverige og Norge så langt er knallsterkt. - 3 Arize (V4-1) er min beste sjanse, sier Kaia til Equus. 

LEVERINGSFRISTER

 • 12.20 V4
 • 13.12 V5A

For spill på hest, logg deg inn HER så mottar Øvrevoll salgsprovisjon.

 • Jeg er egentlig helt i skyene, sier 22-åringen fra Drengsrud i Asker; hun topper nå på Øvrevoll av de kvinnelige jockeyene - og er én bak Ulrika Holmquist i Sverige. I lunsjen onsdag kan hun passere Ulrika, andreplassene gir fordel Kaia. Fem av Kaias seks seire i Sverige er forøvrig tatt på Bro Park. 
  * Her er hennes kommentarer til Equus:

  - 3 Arize (V4-1, Sandra Brolin) har mye vekt, men skal uansett ha en fin sjanse. Vant sist med Elione Chaves, løper på sitt gamle handicap.

  - 3 Zäta (V4-2, Sandra Brolin) har jo vært utrolig bra. Jeg har vunnet tre med ham; Zäta har gått opp fra 65 til 78. Bedre startspor nå, vi fikk ikke fronten sist. Da funker han egentlig ikke. Tror på tet,  men det spørs om det holder helt inn. Jeg er ikke sikker.

  - 6 Unreliable Girl (V5-3, Patrick Wahl) har bare løpt én gang. Jeg vet lite om hestene og forventningene til denne starten, sier Kaia.

 • "Dette ser ut som en mager dag"
  Per-Anders Gråberg vinner som kjent mange løp, han er toer i Sverige med 12, Elione Chaves har 15. På hjemmebanen Bro er P-A en evigvarende konge; han har ni og den klart beste seiersprosenten med 21. - Det ser ut som en mager dag, sier han til Equus før Bro-lunsjen og pleier å være ganske presis i forhåndsvurderingene. Men P-A er P-A, han kan trylle inn en vinner selv når dagen ser mager ut på papiret. Bare så det er gjentatt.
  * Her er hans vurderinger til Equus:

  - 1 We Got The Boss (V4-1, Lars Kelp) slet med nerver og ble kastrert. Jeg tror han får "svårt" med å henge med her.
  - 6 My Name Is Al (V4-2, Catharina Vång) kvalet bra før det ble "tappstarter". Vant sist, møter bedre hester nå. Kan være to eller tre. Julian McLarens 4 Mr. Kygo vinner dette løpet.
  - 8 Himalaya (V4-3/V5-1, Caroline Malmborg) var en lovende 2-åring. Har ikke fulgt opp. Får en sjanse her til å vise at han vil. Er droppet i handicap, men jeg tror ikke veldig på ham.
  - 4 Ankle (V4-4/V5-2, Lars Kelp) vet jeg ikke så mye om. Gikk ok i årsdebuten. Ned en klasse nå, kan være en "rolig" outsider, men har ikke vunnet på to år.
  - 9 That's Amore (V5-3, Patrick Wahl) har blitt syv, seks og fem på tre starter. Her er det nok noen som er bedre, dessverre.
  - 1 Big Bob (V5-4, Lars Kelp) ser jeg ikke som noen vinner. 

  "Varning" på High Max
  Caroline Malmborg har to til start på hjemmebanen: Hun kommenterer for Equus:
  8 Himalaya (V4-3/V5-1, Per-Anders Gråberg) behøvde løpet sist. Distansen i korteste laget nå. Vi vil se at han "har gnisten kvar" og avslutter bra. Det er det viktige med dette løpet. 
  - 11 High Max (V5-4,  Fredrik Janetzky) fikk et "klurig" løp i første starten og var ikke mye slått. Veldig blek sist, det viste seg at han var rød i halsen og plaget av allergi. Se bort fra den starten. Fin igjen nå. Er stadig "grønn" og valpete, men dette er en bra hest som med riktig løp kan overraske og også vinne. En "varning" her.