Damenes aften - et flott tiltak

Skrevet av Birger Christensen,  16.06.2019
Artikkelbilde
Calcaterre ©hesteguiden.com

Torsdag er det Damenes aften på Øvrevoll. Et supert tiltak med en viktig bakgrunn satt i scene av Thea Steens Minnefond og Kreftforeningen. Etter løpene er det konsert hvor alle ønskes velkommen, og det settes inn litt ekstra ressurser for å få folk i nærmiljøet til Øvrevoll. Alt for mange i nabolaget kjører forbi galoppbanen, nå burde de få en del i hvor flott det er på Øvrevoll.

Det er ABBA-preg over konserten, og de som har vunnet noen kroner vil sikkert danse til "Money-Money-Money" eller rope "Mama Mia" om overskuddet er blitt riktig bra. Programmet ser riktig bra ut, og også hesteløpene vil by på spenning. Håper mange av dere vinner noen kroner eller kanskje turen til Dubai i lotteriet.

Når det gjelder det sportslige, skal vi holde oss litt til temaet Damenes aften. Løp 1 og 4 inngår i Fegentri World Cup, og det er kun kvinnelige ryttere i de to løpene. Willa Synøve M Schou skal forsvare de norske fargene, og hun sitter på DJ's Dream og My Cup of Tea i de to løpene. Vi tror Willa kan vinne ett eller kanskje begge løpene, og på My Cup of Tea sitter hun på vårt forslag til banker i V65 og V4. Begge hennes ritt er, helt i stil med dagen, på to hopper. Det er gledelig at ryttere fra hele 11 nasjoner er med i Fegentri-løpene.

I de øvrige løpene er det åpent også for de mannlige jockeyene. Nå er det opp til Nora Hagelund Holm, Kaia Sofie Ingolfsland, Nathalie Mortensen og Anna Pilroth (hvis hun blir klar etter en skade på Strømsholm lørdag) som må forsvare æren. I løp 5 registrerte vi for øvrig at vi hadde tippet Nora (Calcaterre) og Kaia (Dardenne) foran de fem mannlige jockeyene. Og det oppdaget vi ikke før etterpå at nettopp det var et lite poeng på denne dagen.

Nå ja, vi ønsker i hvert fall alle vel møtt på Øvrevoll torsdag, også den mannlige del av publikum. Helt sikkert er det at undertegnede skal ta lodd i det fine lotteriet, og undertegnede eller noen av de andre mannlige blir neppe kåret til kveldens "Dancing Queen".