Derbyvinneren årsdebuterer

Skrevet av Birger Christensen,  03.06.2019
Artikkelbilde
Square de Luynes

Torsdag er det klart for sesongdebut for Square de Luynes, fjorårets Derbyvinner. Hesten med det enorme talentet har bare rukket fem starter i karrieren. I fjor ble det Derbyseier og annenplass i 2000 Guineas, samt en mindre vellykket tur til Jägersro. Han har faktisk ikke startet siden den store Derbydagen, hvor han seiret med nærmere åtte lengder.

- Han er i full orden, og det er ikke så lenge til flere av de planlagte storløpene. Derfor tror jeg han vil gjøre det bra allerede nå. Our Last Summer var også meldt i løpet, men han går direkte til Stockholms Stora litt senere juni. Det skal også bli spennende å se Trouble of Course torsdag. Står han 2400 meter, går vi mot Oslo Cup, hvis ikke blir det satsing mot milerdistansene, forteller Niels Petersen.

Av øvrige starthester torsdag tror Niels en hel del på Izakaya, som kom hjem sist fra Gøteborg sist med feber. Debutanten Meandyoutwo, som er meldt i Norsk Derby, er også en hest han har forhåpninger til.

 

900 meter på gresset gir en følelse av Formel 1. Da kan man ikke stå i pølsekøen når starten går. Litt over 50 sekunder tar det før hestene er i mål, og det ligger an til herlige oppgjør. Før var det regnet som en stor fordel med ytterspor, og Story Minster og Girlforce One skal absolutt regnes.

 

To trenere som åpnet sesongen beskjedent, var Yvonne Durant og Annike Bye Hansen. Sist torsdag var det klart for vinnerpaddock for begge. Annike vant med en meget imponerende Swedish Dream, mens Ginseng og Majestic Max viste lovende takter. Yvonnes seier kom med Story Minister, og der viste også Fil Rouge at formen er kraftig på vei. Vi tror hestene fra de to trenerne vil være spillbare utover i juni.

 

Mot slutten av V65 sist torsdag dugget skrellene tett. Det betød at alle måtte gi tapt i kampen om seks rette, og det ble meget pene 22 186 for fem rette. Samtidig er det 378 618 ekstra kroner i sekserpotten kommende torsdag. Det bør friste til ekstrainnsats. Vi går friskt ut med banker i amatørløpet på My Cup of Tea og Mina Haug. På seks Øvrevoll-starter i fjor på gress ble det tre seire, to annen og en tredje. Vi tror Mina fikser opp.