Fearless Hunter er død

Skrevet av Birger Christensen,  10.06.2019
Artikkelbilde
Fearless Hunter

En av de store kjempene i norsk galopp, Fearless Hunter, er død. Han var utvilsomt en av de absolutte topphestene på Øvrevoll i flere sesonger.

- Han har jo som de fleste vet slitt mye og vært lite startet de siste sesongene. Undersøkelser har vist løse benbiter, gamle og slitte ledd og generell slitasje. Han trente veldig bra i vinter, så det er synd han ikke nok en gang kunne vise hvor god han er. Men prognosene var nå slik at det var best å la ham få slippe, beretter trener Yvonne Durant.

Fearless Hunter startet to ganger som toåring uten å imponere. Men allerede i årsdebuten som treåring ble det seier. Det skilte over fem sekunder ned til annenhesten, og vi fikk den første følelsen av at dette var en topphest. I Derby ble det fjerde i løpet som ble vunnet av Probably, og han utviklet seg hele tiden.

Høydepunktet i karrieren var utvilsomt seieren i Marit Sveaas' Minneløp i 2015. Da vant han også Polar Mile Cup. I Oslo Cup ble det to annenplasser bak Eye in the Sky og Our Last Summer, og hvem har glemt den herlige duellen mot Our Last Summer i Sveaas-løpet i fjor. På 33 starter ble det syv seire og seks annen, og han tjente totalt 2 093 686 kroner. Hva summen hadde vært uten alle de fysiske problemene, kan man bare gjette.

 

Rune Haugen trente Fearless Hunter fra starten av. Da Rune ga seg, var det først Are Hyldmo og deretter Yvonne Durant som har hatt treneransvaret. Carlos Lopez red ham ved tre av seirene, Jacob Johansen vant to løp, mens Elione Chaves og Sergio Alonso plukket med seg en seier hver.