Heia Skreia

Skrevet av Birger Christensen,  28.06.2019
Artikkelbilde
Silje på Buffalo Soldier som starter i lunsjens 4. løp

I femte løp under lunsjen onsdag starter det åtte hester. Fire av hestene holder til på Øvrevoll, og en står i Sverige. Men de tre andre står oppstallet og blir trent på Skreia! Det er verdt minst ett utropstegn, for Skreia har aldri vært midtpunktet i norsk galopp. Desto hyggeligere å konstatere at nå skjer det saker.

Silje Strand kommer fra Skreia og har flyttet "hematt" etter blant annet fire år i nærheten av Øvrevoll. Etter litt sprang og dressur ble det ponnigalopp, og deretter var Silje frelst.

- Nå er vi i gang med å lage ny bane på Skreia, og da blir det mye enklere. Har brukt mye tid på å kjøre til Starum for å trene på rettstrekningen der, men nå ser det mye bedre ut. Har også fått med meg venninnen Gunn Elisabeth Johansen, som står som trener for to av hestene onsdag. Både Tsupermand og Cream debuterer, mens jeg starter Danny's Roop, som har stått hos Castro på Jägersro. Dessuten skal jeg selv ri Sir Benjamin i amatørløpet på lørdag. Men jeg tror han trenger løpet etter lang pause, beretter Silje.

Som amatørrytter har Silje vunnet fire løp på Øvrevoll. Den første seieren kom med Buffalo Soldier, og den har hun også vunnet med en gang til. Senhøstes i fjor klarte hun å vinne med Gardinia, og det er hun alene om. Og tidlig i år tok hun en enkel seier med Reckless.

-.Det er veldig gøy at vi nå er to som kan hjelpe hverandre. Vi er optimistiske og står på, avrunder Silje.

Og hvis noen lurer på hvilken idrettsutøver som satte navnet Skreia på kartet, er svaret Alv Gjestvang. Han tok OL-bronse på 500 meter i Cortina i 1956 og OL-sølv i Squaw Valley fire år senere. Nå er det kanskje Silje og Gunn Elisabeth som vil gjøre ære på tettstedet ved Mjøsas vestre bredd.

Alle løpene på onsdag går på sand. Gressbanen blir spart, og de hestene som liker å fly fort på sand, får en kjærkommen sjanse til å løpe inn noen kroner til eierne. Det er både V4-, V5- og DD-spill, og det ligger an til å bli fint vær og god bane. Vel møtt.

Mina og Emilie kan vinne

Onsdag i lunsjen avholdes det tredje og siste løpet i serien PA Minibuss Amatørløp. Mina Haug leder med 20 poeng, mens Emilie Finckenhagen har 14 poeng.. Jana Kolackova har 16 poeng, men har ikke ritt onsdag. De andre som kunne ha tatt igjen Mina, har enten ikke ritt eller er ikke medlem av NoARK. som kreves for å kunne vinne cupen.

Onsdag sitter Mina på Stogas Dancer mens Emilie sitter på Minas Tirith. Det skiller altså seks poeng, og poengskalaen er 18-14-12-8-6 poeng for de fem første og 2 poeng for uplassert.