Klassiske løp og Oslo Cup

Skrevet av Ola J. Jakobsen,  28.06.2019
Artikkelbilde
Ola J. Jakobsen mener Privilegiado er en banker på Øvrevoll lørdag kveld.

Ola J. Jakobsen har studert løpene til lørdagens storløpsfest. Her får du hans tips og vurderinger til alle løpene, og løp 1 (V5-1) starter kl 18.05.

Klassiske løp og Oslo Cup.

Årets andre storløpsdag står for tur. Syv flotte spileløp står på programmet med to klassiske løp og Oslo Cup som kveldens høydepunkt. Dagens banker blir 1 Privilegiado i V5-4 og V4-1. Hesten skuffet på Jægersro i sin siste start, men der tror jeg både bane og løpsopplegg ble feil. Jeg velger å se bort ifra den prestasjonen og bruker han som singelkryss i begge V-spillene.

 

Løp 1  V5-1  Energima Løp, 1370 gress

Innledningen i V5 spillet byr på en liten nøtt. Jeg synes alle hestene står med gode vinnersjanser og bruker derfor alle. 2 Majestic Max bærer bunnvekt og jeg tror årets første kommer her. Er aldri mye slått og får også to kilo lettelse med lærling på ryggen. 5 Calcaterre leverte et godt løp sist med toppvekt. Er ute etter årets første. 3 Barny går aldri et dårlig løp på Øvrevoll. Må alltid regnes. 4 Fiftyshadesfreed skuffet noe på Bro Park sist, men nå er han tilbake på sin favorittbane og da må han selvfølgelig med på bongen.

2 Majestic Max – 5 Calcaterre – 4 Fiftyshadesfreed  Outs: 3 Barny

 

Løp 2  V5-2  Agria Dyreforsikring Amatørløp, 1730 gress

1 My Cup Of Tea kommer til å få mange kryss på seg etter prestasjonen sist. Skal også bli favoritt etter en mektig prestasjon forrige torsdag. Må igjen ha en toppsjanse. 9 Muskat synes jeg var meget god sist. Det er fortsatt utvikling i hesten og jeg tror han fort kan ha en 5-6 kilo ekstra. Pluss også for sterk rytter. 3 Elusive Thought var nærmest favoritten sist. Ender langt framme. 11 All My Lovin vant i Gøteborg på søndag. Spennende å se om det er noe mer igjen på tanken.

1 My Cup Of Tea – 9 Muskat – 11 All My Lovin  Outs: 3 Elusive Thought

 

Løp 3  V5-3  Tattersalls Norsk 1000 Guineas, 1600 gress

Favoritt i løpet blir 6 Nouvelle Lune. Årets eneste start endte med en lett seier på Jægersro. Hesten har ikke startet siden april og jeg er usikker på formen. Trener Neuroth har alltid gode kort med i de klassiske løpene og selv med en lang pause så må hesten ha en toppsjanse. Jeg må uansett ha med meg danskegjesten 5 Meringue. Ble slått av en meget god hest i sin siste start og MÅ med på bongen. 10 Ramone skuffet sist på Bro Park, men hesten er bedre enn den prestasjonen. 8 Beau Nuage var også slått sist, men skal ha kapasitet. Bruker kun disse fire på bongen.

6 Nouvelle Lune – 5 Meringue – 8 Beau Nuage  Outs: 10 Ramone

 

Løp 4  V5-4  V4-1  Norsk 2000 Guineas, 1600 gress.

Her kommer min banker for kvelden. 1 Privilegiado skuffet mange sist som favoritt på Jægersro. Velger å se bort ifra den prestasjonen. Hesten gikk i forrige uke en jobb på gresset som var meget bra. Gress er hestens favorittunderlag og med det lange oppløpet på Øvrevoll så tror jeg det går veien. 7 Topas Royal har levert to meget gode løp i sine to siste starter. Tror hesten er god for over 80 i hcp. 10 Sir Antonelli ble klart slått på Øvrevoll i fjor. Fikk fem kilo av handicapperen etter seiersløpet på Klampenborg. Kan fort være forbedring her. 2 Alsimsaam prøvde Øvrevoll i slutten av mai. Ble da nummer to og jeg synes hesten gikk et bra løp. Nå kjenner han banen og skal absolutt regnes på trippelen.

1 Privilegiado – 7 Topas Royal – 10 Sir Antonelli  Outs: 2 Alsimsaam

 

Løp 5  V5-5  V4-2  Giant Sandman Løp, 1600 gress

Et småvrient handicapløp hvor det må garderes. Først setter jeg 9 I And I som i sin siste start var meget god. Skal sikkert ha litt svikt i banen, men hesten skal ha en toppsjanse. 6 Fil Rouge vinner snart løp. Var ikke langt unna sist så toppformen skal være der. 2 Afaal elsker Øvrevoll og rakk akkurat ikke fram sist han var her. Kommer til å avslutte kanskje raskest av alle. 7 Anachronist vant sist. Kan for ha mer å gå på. Her må det garderes og det er ikke sikkert vinneren er bland de jeg har nevnt.

 

Løp 6  V4-3  DD-1  Oslo Cup, 2400 gress

Fjorårets norske Derbyvinner 2 Square De Luynes gjør her sin årsdebut og jeg gir han favorittstempelet direkte. Ser fryktelig god ut i trening og jeg tror han vinner. 10 Our Last Summer skuffet stort på Bro sist. Tror det kun var et engangstilfelle. Får han teten så kan han holde helt inn. 5 Pas De Secrets har vært god i begge sine løp i år. Må regnes. 7 Ginmann er en dansk gjest som nærmer seg toppformen. Løpet sist var bra og han var ikke mye slått. Løpets store outsider.

2 Square De Luynes – 10 Our Last Summer – 7 Pas De Secrets  Outs: 7 Ginmann

 

Løp 7  V4-4  DD-2  Hotel Bristol Løp, 1370 gress

En meget vrien avslutning. 3 Our Boy John avsluttet fort sist til annen. Leverer han samme prestasjon så ender han i toppen tross mye vekt. 14 Silky Road var god sist og vil igjen levere et godt løp. Han bærer også toppvekt, men viste sist at det ikke var noe problem. 11 Zafrangar kommer med en fersk andreplass fra Gøteborg. I striden. 5 Black Million går sjelden et dårlig løp og hun må krysses tidlig.

 

V5-1   Alle 7

V5-2   2-9

V5-3   5-6-8-10

V5-4   1 Privilegiado

V5-5   Alle 12                          = 672

 

V4-1   1 Privilegiado

V4-2   Alle 12

V4-3   2-3-5-7-10

V4-4   3-4-5-11-14                        = 600