Lysere i lunsjen?

Skrevet av Birger Christensen,  07.06.2019
Artikkelbilde
Silent Storm ©hesteguiden.com

Himmelens sluser åpnet seg foran løpene sist torsdag. Når Øvrevoll avholder sin første lunsjomgang for sesongen onsdag, satser vi på lysere tider. Når det lyner og tordner i forkant av løpene torsdag, er det ikke så morsomt. Men onsdag tror vi på en fin lunsj.

En av de store i skandinavisk galopp, er Danmarks Ole Larsen. Hovedtrekkene fra hans strålende karriere kan du lese om på side 13 i programmet. For egen regning tar vi med at han står med to seire i Norsk Derby. Hestene var Fox's Den i 1986 og Icecolt 1991. Nå har han i flere år stått bak den populære serien Ole Larsen Young Riders Championship. Årets serie starter onsdag på Øvrevoll, og de to løpene er viktige for å sanke poeng. Senere i sommer er det løp på Klampenborg, Bro og Gøteborg, før det hele avsluttes på Jägersro.

Våre bankere blir 5 Silent Storm i V4-2 og 2 Topas Royal i V5-5. Sistnevnte imponerte kolossalt til suveren seier torsdag, og det skal bli uhyre spennende å følge ham fremover. Silent Storm var også meget på 17. mai mot våre beste hopper. Et litt artig poeng er at alle hestene i løpet er fire eller fem år, med to unntak. Det dreier seg om de to 11-åringene Dramatic Act og Heavenly Spiced

Sistnevnte gikk sitt første løp i Skandinavia utenom Øvrevoll, og det ga like godt seier den første søndagen i juni. "De gamle er eldst" kan være aktuelt onsdag.

For spillerne kan det virke som om V4 er litt mer krevende enn V5. Men det er V4 som får mest oppmerksomhet, så det er bare rett og rimelig at det er der utfordringene er størst. Vi ønsker uansett spillerne lykke til. Og har du anledning, er Øvrevoll absolutt et sted det er mulig å tilbringe lunsjen på.