Programtips lørdag 29. juni

Skrevet av Birger Christensen,  25.06.2019
Nouvelle Lune

Det er helgen som er høydepunktet for galopp i Skandinavia denne uka. Kun lunsjløp på Jägersro onsdag står på menyen før weekenden blir svært aktiv. Først ute er Århus lørdag, før Øvrevoll åpner portene til flotte løp på ettermiddagen. Oslo Cup og to Guineas-løp er selvsagt høydepunktene i et veldig spennende program, som det bare er å glede seg til.

Søndag er det fine løp både på Bro Park og Klampenborg. På Bro skal flere av verdens beste kvinnelige jockeyer konkurrere om VM-tittelen, som Josefin Landgren sikret seg i fjor. Kaia Sofie Ingolfsland har fått plass i VM-laget, og vi gratulerer. At løpene på de to banene går samtidig, er dog kjedelig.

Klikk her for program

1. LØP - V5-1 - ENERGIMA LØP - 1370 GRESS

Den flotte løpsdagen åpner med et løp for meget gode sprintere/milere. En åpen affære, men vi gir tilliten til Majestic Max. Med ridevekt på 51 kilo synes vi det ser spennende ut. Story Minister står med tre strake seire. Kanskje er ikke økningen i distanse noe stort pluss. Fiftyshadesfreed gir vekt til alle motstanderne. Han er imidlertid så god at han ikke kan undervurderes. Den siste plassen på linjen får Calcaterre, men det er et jevnt løp.

Tips: 2 Majestic Max - 7 Story Minister - 5 Calcaterre Outs: 4 Fftshadesfreed

2. LØP - V5-2 - AGRIA DYREFORSIKIRING AMATØRLØP - 1730 GRESS

My Cup of Tea vinner fra tet og vinner fra posisjon lenger bak. Likevel velger vi å gardere henne for første gang på gress år. Grunnen heter Muscat, som vi synes har en spennende utvikling. Dessuten sitter Jay Drew Kozaczek på ryggen, en veldig lovende rytter. Elusive Thought avsluttet fint sist til annen, det kan bli en ny trippelplass. All My Lovin vant på Gøteborg søndag etter et fint ritt av Susanne Lyseng. Møter overkommelig motstand denne gang.

Tips: 1 My Cup of Tea - 9 Muskat - 3 Elusive Thought Outs: 11 All My Lovin

3. LØP - V5-3 - TATTERSALLS NORSK 1000 GUINEAS - 1600 GRESS

Vår banker i V5 blir Nouvelle Lune i 1000 Guineas. Årsdebuten på Jägersro var mektig, og hun har levert to fine løp på Øvrevoll. Danske Meringue har gode meritter fra England. Var dessuten bra toer bak Christmas på Klampenborg, verst imot vår favoritt. Ramone hadde en flott sesong i fjor, har ikke vært like god så langt i år. My Abbey Road var bra mot Izakaya på Øvrevoll, men kanskje er 1600 meter akkurat for langt?

Tips: 6 Nouvelle Lune - 5 Meringue - 1 My Abbey Road Outs: 10 Ramone

4. LØP - V5-4 - V4-1 - NORSK 2000 GUINEAS - 1600 GRESS

Vi har tro på norsk seier i 2000 Guineas. Privilegiado og Izakaya er en god duo fra Niels Petersen, og begge er inne i løpet med en fin sjanse. Hvor god er så Topas Royal fra stall Neuroth? Har vunnet veldig lett og har utvilsomt utviklet seg mye. Vi velger å la norskoppdrettede Macjack få den siste plassen på linjen. Forsvarer formtallet 77, og da kan det fort bli en trippelplass, kanskje enda bedre.

Tips: 1 Privilegiado - 7 Topas Royal - 9 Macjack Outs: 4 Izakaya

5. LØP - V5-5 - V4-2 - GIANT SANDMAN LØP - 1600 GRESS

Et veldig åpent løp. Fil Rouge førte an sist til det gjensto noen få meter, nå kan det holde inn. Anachronist tok en fin seier, det kan bli to strake. I And I var flink i årsdebuten, 1600 meter kan være i korteste laget. Kildare holder stilen, har nok lyst på litt regn. Ellers er dette et veldig åpent løp, som vi dekker fullt ut.

Tips: 6 Fil Rouge - 7 Anachronist - 3 Kildare Outs: 9 I And I

6. LØP - V4-3 - DD-1 - OSLO CUP (GR 3) - 2400 GRESS

Årets Oslo Cup gleder vi oss stort i til. Vi tar sjansen på at Square de Luynes og/eller Our Last Summer er på topp. I så fall vinner en av de to nevnte. Men at det har vært usikkerhetsmomenter med begge, er det ingen tvil om. Ginmann vant Guineas for to år siden, trives godt på Øvrevoll. I trioen til Wido Neuroth gir vi et lite pre til Pas de Secrets, som ga Bokan fire kilo sist de møttes.

Tips: 2 Square de Luynes - 10 Our Last Summer - 5 Pas de Secrets Outs: 7 Ginmann

7. LØP - V4-4 - DD-2 - HOTEL BRISTOL LØP - 1370 GRESS

For første gang på lenge likte vi det Our Boy John presterte sist. Avslutningen var prima, og det kan bli revansj på Silky Road. Sistnevnte er best når han er med fremme tidlig, da må han treffe starten fra spor 14. Black Million var tredje i løpet mot de to nevnte, er imponerende jevn og flink. Zafrangar var positiv i Gøteborg tidlig i juni, kan være verdt litt oppmerksomhet.

Tips: 3 Our Boy John - 14 Silky Road - 11 Zafrangar Outs: 5 Black Million