Årets første V65

Skrevet av Birger Christensen,  06.05.2019
Artikkelbilde
Norskoppdrettede Mestre dos Magos ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Torsdag er det nye tak på Øvrevoll. For første gang denne sesongen står V65 på programmet. Da er det grunn til å minne om at V65 på Øvrevoll betyr gode utbetalinger. Faktisk et lite eldorado for storspillerne. Se bare her.

I fjor begynte det forsiktig med en favorittbetont omgang. Men allerede på 17. mai kom den første smellen. Martini ble for drøy for spillerne i V65-finalen, og årets første jackpot var et faktum. Siden gikk det slag i slag, og i hele syv av 16 V65-omganger klarte ingen spillere å løse rebusen! Et fantastisk tall, og dessuten var det tre runder hvor seks rette ga over 100 000. Over 60 prosent av omgangene med store summer tilbake, og kun tre omganger med det man kan kalle småpenger i denne sammenhengen.

Torsdagens beste felt finner vi i V65-2. Sist imponerte Crossroad Blues, da han vant sikkert på åpningsdagen. I fjor var han bare noen få tusenlapper unna 400 000 innløpt med åtte ganger blant de to beste. Formtallet 81 kan han sikkert forsvare, men vi tror han kan få problemer med å slå Mestre dos Magos. Også han hadde et sterkt 2018, og årsdebuten var solid. Dickie Dickens og Marshall Runner er også eksempler på at det ikke er noe feil med "Made in Norway".

Årets første amatørløp står også på programmet. Det er stor rift om å bli mestseirende amatør, og vi tror Silje Strand har en fair sjanse til å ta teten torsdag.  Kanskje er Jennyoje og Emilie Finckenhagen verst i mot. Emilie vant for øvrig det siste løpet på Øvrevoll i 2018, da med Queen's Delight. Mai Elin Fjellheim og Jay Drew Kozaczek rir begge sitt første løp på Øvrevoll torsdag, og vi ønsker lykke til.

Vårt V65-forslag er denne gang litt spesielt. Vi er tynne i de fire første avdelingene, men kommer vi gjennom til V65-5, blir det spennende. Den sjansen er ikke så voldsomt stor, kanskje er en annen struktur det rette. Men en bong synes vi du bør unne deg. Litt dyktighet og flaks kan gi deg en minnerik kveld.