Derbyfavoritter viste seg frem

Skrevet av Henrik Glimo Hansen,  18.05.2019
Artikkelbilde
Privilegiado og Rafael Schistl vinner 3-års løpet på Øvrevoll. Foto: Eirik Stenhaug, Equus media

Han er definitivt sulten på mer. Niels Petersen jakter et historisk niende trenerchampionat på rad på Øvrevoll Galoppbane. 17. mai viste han frem to strålende Derbykandidater. Det største oppgjøret vant imidlertid Seaside Song for trener Cathrine Erichsen.

Treåringen Privilegiado, med et formtall langt over sine konkurrenter, imponerte med å vinne med en drøy lengde til tross for en svak start og mye vekt på ryggen. Etter fredagens seier nevnes hingsten som en av de hete favorittene til Norsk Derby. Tysk Derby kan også være aktuelt, om utviklingen skulle fortsette.
- Privilegiado betyr privilegert, og det føler man seg når man kan stå som vinner på 17 mai, sa deleier Kolbjørn Selmer etter den overbevisende seieren verdt 28 000 kroner. Det er andelslaget Stall Bright Side Of Life som er eiere, med Selmer og Nils Petter Gill som frontfigurer.

- Gjorde det meste feil
Den danske championtreneren Niels Petersen skrev under på uttalelsen. Nå gleder han seg til resten av året.
- Som jeg sa på forhånd var det ikke et ideelt løp for hesten, og han gjorde det meste feil. Det lover bra for fremtiden når vi har så mye vi kan forbedre, sa Petersen som i år jakter sitt niende strake trenerchampionat på landets eneste galoppbane. Han ble historisk i fjor som den eneste som har klart åtte på rad.

Selmers deleide Nordic Defense ble god toer i Norsk Derby i fjor, slått av kona Ann Kristins Square de Luynes. I august kan Kolbjørn få sin revansje med Privilegiado. Før den tid kan de vinne sammen om travhesten Looking Superb går til topps i Elitloppet.

Gode rapporter på Looking Superb
Selmer har også satset hardt på travsporten de siste årene. Etter at han flyttet Looking Superb til trenerchampion Jean-Michel Bazire i Frankrike, har seksåringen hatt en fenomenal utvikling. Siste søndagen i mai stiller Prix d’Amerique-toeren til start som en stor outsider i Elitloppet på Solvalla, verdens største sprintløp over to heat.
- Looking Superb er sunn og frisk. Alle gleder seg til Solvalla, og rapportene går på en hest som er godt forberedt og en Åke Svanstedt som gleder seg til å fly over fra USA for å kjøre hesten, avrundet Selmer.

Debuterte med seier
Dagens største løp, Familien Einar Nagel-Erichsens hoppeløp med 120 000 kroner til vinneren, ble vunnet av flotte Seaside Song i sin debut for Cathrine Erichsen. På ryggen satt Carlos Lopez.
- Jeg har ikke gjort noe veldig fortryllende med hesten. Vi har passet godt på henne og fått henne til å ha det bra. Hun har problemer med dårlige høver, så det har vært et stort fokus. Det er et fantastisk individ, og det er stort å få den i trening fra store svenske eiere, sa en stolt Erichsen etter seieren med 5-åringen som eies av Stall Irish Coffee.

Favoritten High As A Kite måtte nøye seg med tredjeplass i sin årsdebut.
- Jeg er ikke overrasket over at vi ble slått i dag. For som jeg nevnte, hadde ikke jeg villet bankerspilt henne, for jeg mistenkte at hun hadde ett jobb eller to for lite i kroppen, sa trener Jan Bjørdal.

Favoritt til Dansk Derby?
Wishformore holdt oppvisning i ITM Skandinavisk mesterskap for 3-åringer. Jockey Rafael Shistl smattet et par ganger, så stakk den danskoppdrettede hesten unna til overlegen seier.
- En fantastisk fin hest som jeg kjøpte som føll hos Stutteri Hjortebo. Moren, Fleur En Fleur, har avlet bra avkom hver gang den har fått nye hingster. Derfor måtte vi prøve med Center Divider. Hesten vant lettere enn jeg kunne tro på, men det er mange store mål fremover. Blant annet Dansk Derby, uttalte Nils Petter Gill i Stall Bonne Nuit. Trener gjør selvfølgelig Niels Petersen.