Øvrevoll er stedet 17. mai

Skrevet av Birger Christensen,  12.05.2019
Artikkelbilde
High as a Kite og Seaside Song ©hesteguiden.com

Det er ingen tvil. Ettermiddagen på 17. mai bør tilbringes på Øvrevoll. Her er det alt for enhver smak. Ansiktsmaling, tivoli og et variert utvalg av mat og drikke hører selvsagt med. Værmeldingen er også på arrangørens side, og med et fantastisk løpsprogram for alle som vil se galopp i det grønne, kan det ikke bli så mye bedre.

Klikk her for informasjon om aktiviteter og spisesteder fredag 17. mai.

Øvrevoll har galoppløp for 19. gang på rad på nasjonaldagen. Det er for lengst blitt en solid tradisjon, og denne artikkelen vil først og fremst dreie seg om det sportslige ute i banen. Det er årets fjerde løpsdag, men som alltid markerer 17. mai åpningen av gressbanen. Seks av de åtte løpene foregår på gresset, og for noen flotte løp vi får se.

 Vi tar for oss noen av høydepunktene i den rekkefølgen vi møter dem.

I første løp, som ikke er et hovedløp, møter vi Privilegiado. Etter fjorårets sterke prestasjoner er han i øyeblikket favoritt i Norsk Derby 25. august. Derfor har han manges øyne rettet mot seg.  Han bør vinne, men i tillegg imponere allerede i sesongdebuten.

Fam E Nagell-Erichsens Hoppeløp er blitt en liten perle. Trioen High as a Kite, Seaside Song og Angel Love har formtall 86 og høyere, og det er naturlig at trioen får mye spill på seg. Men feltet teller også tre flotte fireåringer. Både Jane, Ginseng og Zahara er i stand til å ta opp kampen mot favorittene. Silent Storm og Swan Black kan også være med og by opp til kamp.

Candyflower blir trolig favoritt i treåringenes skandinaviske mesterskap. Hun trenes av Wido Neuroth, og i siste start i fjor var hun kun slått med hals av meget dyktige Ramone. Niels Petersen mønstrer en kvartett, og vi tror stallens best kort er Wishformore. Vant enkelt i debuten på gress, og vi tror en hel del på de to nevnte. Spennende synes vi Macjack er. Slo en så vidt bra hest som I See Fire i fjorårets siste start, og kanskje kan veteranen Arne O Karlsen by på en liten overraskelse.

Sprinterne løper om 85 000 kroner. I dette løpet vinner det ofte en overraskelse, og slik kan det bli også i år. Søndag vant Barny med Nora Hagelund som en kjempeskrell i Gøteborg, og den innsatsen gjør ham spennende på 17. mai. I fjor vant Martini, som også var en meget stor overraskelse. Vi tror det blir mange på målfotoet i år, og ikke overraskende om det kommer en smell.

Niels og Carlos topper

Niels Petersen er blitt champion blant trenerne på Øvrevoll de åtte siste årene, mens Carlos Lopez har tatt de fem siste titlene blant jockeyene. Også på 17. mai dominerer de statistikken. Niels har tatt 18 seire på den norske nasjonaldagen, mens Wido Neuroth og Cathrine Erichsen følger nærmest med henholdsvis 14 og 13 gevinster.

Carlos Lopez har vært seierhungrig på 17/5. Hele 16 ganger har han kunnet ri inn i vinnerpaddocken. Per-Anders Gråberg står så langt med 11 vinnere, mens Elione Chaves og Jan-Erik Neuroth har vunnet syv ganger.

 Blant de firbente har trioen Light the Fire, Ragazzo og Icecapada tatt tre seire. Førstnevnte var lynrask, Ragazzo var hesten som tok 12 strake seire på Øvrevoll, mens Icecapada var i hoppe-eliten i flere sesonger. Fredag kan Augustinian føye seg inn i rekken. Det ble den andre seieren i fjor, kanskje er han ekstra glad i vår nasjonaldag?.

Da håper vi på mange tilskuere. Dette blir en flott fortsettelse etter barnetoget.