Programtips Øvrevoll fredag 17. mai

Skrevet av Birger Christensen,  12.05.2019
Artikkelbilde
Master Bloom ©hesteguiden.com

En strålende galoppuke ligger foran oss. Onsdag er lunsjen på Bro Park å betrakte som et vorspiel for det som skal komme. Det første høydepunktet får vi på Øvrevoll 17. mai, og det er riktig flott program. Lørdag flytter vi oss til Klampenborg, hvor årets første klassiker skal avgjøres. Mowerina tilsvarer vårt 1000 Guineas, og det er også et Trial-løp foran 2000 Guineas. Søndag er det en riktig flott løpsdag på Jägersro. Der er Pramms Memorial det største løpet, men det er også en rekke andre flotte løp.

Klikk her for informasjon om aktiviteter og spisesteder fredag 17. mai.

1. LØP - IFAR 3-ÅRSLØP - 1600 GRESS

Sesongens første gressløp på Øvrevoll får en klar favoritt i form av Privilegiado. Tross toppvekt tror vi på grei seier. Nathless står med formtall 78 fra England. Viste ikke det i årsdebuten, men skal ha en god sjanse på annen. Topas Royal var ok i sitt sprintløp i fjor, blir spennende å følge. Queen of Skara vant et løp i fjor, kan kjempe om trippel nå. This Should Be Fun har tre strake femteplasser. Håper nok på noe annet nå.

Tips: 5 Privilegiado - 3 Nathless - 2 Queen of Skara  Outs: 1 Topas Royal

 

2. LØP - V65-1 - BY KRIS LØP - 1100 

Gina Mathisen har flott form på stallen. Black Million har sterk form, og Alan Wallace med lettelse er et spennende oppsitt. Eternal Flame kom ut på sprint sist, og da kom seieren, har sjansen på ny. Augustinian liker bane og distanse, har vunnet to ganger på Øvrevoll 17. mai. Asaks Ambition var helt ok sist, men det er blitt lengre mellom seirene. Det er ingen sjanseløse i feltet, men vi fikk ikke råd med alle på V65.

Tips: 5 Black Million - 3 Eternal Flame - 2 Asaks Ambition  Outs: 7 Augustinian

 

3.LØP - V65-2 - PER-ARNE OLSEN 75-ÅR LØP - 1750 DT

Det kan virke tullete å tippe mot Mongolian Navy, som står med fire strake seire. Men vi ble veldig imponert over Captain of Comerce sist uke. Etter et stort starttap gikk han et mektig løp mot meget bra hester. Vi tror det holder med de to nevnte, men det er flere som lurer i vannskorpen. Mestre dos Magos skuffet sist, men kan helt klart bedre. Se også litt opp for Deecider. Stallen til Tina Smith går som toget, og Deecider er hennes eneste start på 17. mai.

Tips: 8 Captain of Comerce - 6 Mongolian Navy -11 Deecider  Outs: 5 Mestre dos Magos

 

4. LØP - V65-3 - EMHF LØP - 2160 GRESS

Sir Zelmer hadde en positiv utvikling gjennom fjoråret. Her tror vi det kan bli revansj på Master Bloom, da sistnevnte vant St Leger på Bro Park nettopp foran Sir Zelmer. 51 kilo gjør at vi har litt mer tro på Sir Zelmer. Trouble of Course vant Marit Sveaas Minneløp som treåring. I fjor ble det trøbbel, men kapasiteten er høy. Tam O'Final ble toer i dette løpet i fjor bak suverene Our Last Summer, og Baltic Eagle var god da han vant på Derbydagen. Siden var det ikke like mye å glede seg over.

Tips: 5 Sir Zelmer - 8 Master Bloom - 7 Tam O'Final  Outs: 1 Trouble of Course

 

5. LØP - V65-4 - V4-1 - FAM E NAGELL-ERICHSENS HOPPELØP - 1800 GRESS

Derbyvinneren 2017, High as a Kite, viste i fjor at hun har vokst inn i den absolutte eliten blant hoppene. Seaside Song er fra samme årgang, og også hun gikk flere meget sterke løp i 2018. Nærmest nevnte duo setter vi Neuroths duo Angel Love og Zahara. De har to løp i kroppen, og det kan slå ut til deres fordel. De øvrige fire er ingen kasteballer, det er nok en av de beste utgavene vi har sett. Appelina hadde vi også gjerne sett, men hun satser mot storløp i Malmø to dager senere.

Tips: 4 High as a Kite - 6 Seaside Song - 8 Zahara  Outs: 2 Angel Love

 

6. LØP - V65-5 - V4-2 - DD-1 - ITM SKANDINAVISK MESTERSKAP FOR 3-ÅRINGER - 1800 GRESS

Vi satser på at det rekker med Candyflower og Wishformore. De to viste mest i fjor, men utviklingen over vinteren kan variere en hel del. Shenanigans og Fabricio kan ganske mye, og vi likte Macjack i fjor høst. Også Perfect Illusion og Erasmus forbedret seg mot slutten av fjoråret, og begge kan være luringer for de spillere som vil dekke opp.

Tips: 6 Candyflower - 2 Wishformore - 9 Macjack  Outs: 1 Shenanigans

 

7. LØP - V65-6 - V4-3-DD-2 - EPMA ØVREVOLL SPRINT CUP - 1170 GRESS

Et utrolig jevnt sprintløp, hvor det kan være smart å gardere bredt. Barny sjokkvant for mange på Gøteborg søndag. Kaia S Ingolfsland får ikke brukt vektlettelsen, men flott form er mye verdt. Tobias Hellgren trodde mye på Martini, og kanskje lykkes han på Øvrevoll som i fjor. Basie og Ousden House har ferske seire i bagasjen, men i et så stort felt er det også viktig at det klaffer med posisjonene. Vi gleder oss til løpet og spår en gedigen trippelodds.

Tips: 5 Barny - 4 Martini - 3 Ousden House  Outs: 13 Basie

 

8. LØP - V4-4 - HOTEL BRISTOL LØP - 1730 GRESS

Også dette løpet holder riktig fin klasse. Calcaterre avsluttet fint i årsdebuten. 1370 gress skal passe bra, og vi tror han kan rekke frem til seier. En svensktrent trio liker gressløp på Øvrevoll. Fiftyshadesfreed vant fem løp på Øvrevoll i fjor, flest av alle. Glem årsdebuten, han har aldri prestert på sand. Backcountry har fungert bra på gress flere ganger. Formtall 90 har han håndtert tidligere. Visiteur du Pom vant et bra sprintløp i fjor høst. Er klart hardere inne nå, og vi tror det kan bli tøft. Vi blir glade om Captain America leverer som på sitt beste, men kanskje trenger han løpet.

Tips: 7 Calcaterre - 2 Fiftyshadesfreed - 3 Backcountry  Outs: 6 Captain America

 

V65-forslag kr 720

1.avd: 5-3-7

2.avd: 8-6

3.avd: 5-8

4.avd: 4-6-2-8

5.avd: 6-2

6.avd: Alle 15

 

V4-forslag kr 480:

1.avd: 4-6-2-8

2.avd: 6-2

3.avd: Alle 15

4.avd: 7-2

 

DD-forslag 8 rekker: 

1.avd: 6-2

2.avd: 5-4-13-3