Programtips torsdag 30. mai

Skrevet av Birger Christensen,  27.05.2019
Artikkelbilde
DJ's Dream ©hesteguiden.com

Denne ukas første galoppløp møter vi i lunsjen på Jägersro med sesongens første toårsløp. Torsdag (Kristi Himmelfartsdag) blir det riktig travelt. Allerede kl 10.30 går første løp på Bro Park, mens det er riktig fine løp på Øvrevoll på kvelden. Lørdag er det 2000 Guineas på Klampenborg, før det hele avsluttes på Gøteborgs oval.

1. LØP - 3-ÅRSLØP - 2160 GRESS

Wido Neuroth har hele fire hester i løpet. St Paul de Vence er den eneste som har prøvd distansen, og løpet sist i Malmø var helt ok. Solaris gikk greit i debuten, og hun er sikkert forbedret nå. Perfect Illusion er spennende, vi tror han står distansen. Appel Cherie har møtt gode hester, aktuell for trippel. Firepower har en mor som var en sprinter, kan bli litt langt. Bosmann er vrien å plassere, og Celebrate Me må være forbedret.

Tips: 5 St Paul de Vence - 1 Solaris - 3 Appel Cherie Outs: 4 Perfect Illusion

 

2. LØP - V65-1 - FLYING FALK LØP - 2830 GRESS

Distansen 2830 meter er ukjent for de fleste deltakerne, og de ekstra meterne er ofte utslagsgivende. Two Times har ikke fått tillegget for den siste seieren, men motstanden er skarpere nå. Twisted har gjort to fine løp i år. Har vært tredje i Michelets Minneløp, så distansen skal gå bra. Stallkameratene Elbling og Persian Wave kommer fra seier i siste start. Sistnevnte tar nok teten, men holder det helt inn?

Tips: 6 Two Times - 7 Twisted - 1 Persian Wave  Outs: 5 Elbling

 

3. LØP - V65-2 - PA MINIBUSS CUP II AMATØRLØP - 900 GRESS

DJ's Dream er lynrask, og Tina Smith forteller at hun tror på seier for pappa Dave. Close To The Edge viste fine takter i seiersløpet, og Gardinia har gjort det bra på distansen før. har en lovende amatørrytter på ryggen. Südtirol skal hevde seg i et slikt felt, men løper sjelden opp til sitt beste. Extreme North er rask, men sliter med overvekt.

Tips: 8 DJ's Dream - 3 Close To The Edge - 6 Südtirol  Outs: 4 Gardinia

 

4. LØP - V65-3 - V4-1 -  FORSOMMERLØP FOR 3-ÅRINGER - 1370 GRESS

Vi har fulgt med Arigato i løpene. Var uheldig i de to første startene, før det klaffet siste gang i fjor. Blir et knepent vinnertips. Macjack er raskt fremme i tetbildet. vi tror han kan holde helt inn. Årsdebuten til I See Fire var bra, later til å være på rett vei. Siste plass på linjen får Lovetorun. Årsdebuten var fin på en distanse som muligens var i grenseland.

Tips: 9 Arigato - 6 Macjack - 5 Lovetorun  Outs: 7 I See Fire

 

5.LØP - V65-4 - V4-2 - FRANCIS LØP - 1170 GRESS

Simmy's Copshop var ytterst nær ved å holde unna på 17. mai. Nå tror vi det kan være tid for seier. Two Shots of Happy har ikke vunnet siden hun var toåring, men med løp i kroppen tror vi at hun er helt i toppen her. Dardenne avsluttet flott sist, dette ser ut som en fin oppgave. Majestic Max kommer helt sikkert med en sterk finish, kan rekke frem. Ellers teller løpet mange fine sprintere. Barny står med to strake seire, men nå er det fire kilo opp.

Tips: 2 Simmy's Copshop - 3 Two Shots of Happy - 9 Majestic Max  Outs: 7 Dardenne

 

6. LØP - V65-5 - V4-3 - DD-1 - ØVREVOLL HESTEEIERFORENINGS HANDICAP - 1600 GRESS

Et herlig løp for hester rett under eliten. Vi har landet på en duo, som kanskje ikke blir favoritter. King's Son var veldig bra annen i årsdebuten, er nå tre kilo bedre inne i løpet mot Crossroad Blues, og da kan det bli revansj. Det kan bli dansk seier. Første motbudet for oss er Marshall Runner. Har vært bra på sand, er enda bedre på gress. Crossroad Blues er nå oppe på 84 i formtall, det kan bli tøft. Silver Falcon er en kjempestor outsider. Har ikke startet siden to St Leger-løp i 2017, men dette er en topphest. Ruler of Course var ok i siste start, kan veldig mye på sitt beste.

Tips: 8 King's Son - 1 Marshall Runner - 3 Crossroad Blues  Outs: 10 Silver Falcon

 

7. LØP - V65-6 - V4-4 - DD-2 - FIGHTING SPIRIT LØP - 1600 GRESS

Her jakter vi skrellen. Vi synes løpet er vidåpent. Silky Road har vunnet sine to siste starter på gress, hans beste underlag. Sovell var knapt slått i Gøteborg sist, har ikke noe i mot om det kommer en regnskyll. Point Boy og Asaks Ambition endrer underlag til gress. Sistnevnte har tatt flesteparten av seirene på sand, men har også startet mest der. Ellers er dette løpet så uvisst, at vi tror det kan være lurt å være godt dekket. Kanskje kan treårige Alsimsaam være en interessant joker?

Tips: 2 Silky Road - 13 Sovell - 3 Point Boy  Outs: 6 Alsimsaam 

 

8. LØP - FIRELLO ELITELØP - 1600 GRESS

Et strålende løp avslutter kvelden. Duca di Como jogget seg til seier i fjorårets to siste løp. At det er årsdebut er et uromoment, men han viste en klasse som imponerte enormt. Fiftyshadesfreed er en stjerne på Øvrevoll, vil helt sikkert by på motstand. Den store outsideren er Fearless Hunter. To ganger i fjor var han toer bak Our Last Summer, i Marit Sveaas Minneløp var han helt på høyden. Blant fire sterke kandidater fikk Swedish Dream den siste plassen på linjen. Men løpet er først og fremst en sportslig godbit.

Tips: 7 Duca di Como - 3 Fiftyshadesfreed - 1 Swedish Dream  Outs: 5 Fearless Hunter

 

V65-forslag kr 672:

1.avd: 6-7-5

2.avd: 8 DJ's Dream

3.avd: 9-6-7-5

4.avd: 2-3

5.avd: 8-1

6.avd: Alle 14

 

V4-forslag kr 448:

1.avd: 9-6-7-5

2.avd: 2-3

3.avd: 8-1

4.avd: Alle 14

 

DD-forslag 8 rekker:

1.avd: 8-1

2.avd: 2-13-6-3