Tina med knallstart

Skrevet av Birger Christensen,  27.05.2019
Artikkelbilde
Close To The Edge ©hesteguiden.com

Tina Smith har hatt en strålende start på årets Øvrevoll-sesong. Hun er den eneste treneren som har vært i vinnerpaddocken på samtlige løpsdager til nå. Reckless (to ganger), Deecider, Master Lorenzo, IKC Fiction og Close To The Edge har alle vunnet, og hadde trenernes championat-kamp gått på antall seire, hadde Tina vært i tet.

Close To The Edge er den eneste av årets vinnere som starter torsdag. I tillegg har hun Prometheus og Pal O'Mine til start. Men det er ikke overraskende om det blir seiersløst. Derimot tror hun at pappa Dave Smith får en seier.

- Jeg red DJ's Dream (8 i V65-2) i en galopp nylig, og hun virket knallbra. Hun har dessuten en veldig god rytter. På Close To The Edge sitter Linn Christine Arntzen, som debuterer. Hun har hjulpet meg mye på stallen, og hun satt på samme hest i oppridningsløpet. Tror ikke hun slår DJ's Dream, men det hadde jo vært moro om familien kunne tatt en dobbel, sier Tina.

Med Prometheus og Pal O'Mine er hun litt usikker.

- Prometheus vil gjerne ha litt svikt i banen, mens Pal O'Mine liker at underlaget er lett. Ligger litt lavt, men premie har jeg tro på. For Prometheus er distansen på 2830 meter en test. Pal O'Mine var god på gress i fjor, men selskapet er tøft, avrunder Tina

Det er et flott program med kun gressløp torsdag, som er Kristi Himmelfartsdag. De norske treåringene møtes i Forsommerløpet, og det er spennende og jevnt felt. Arigato hadde utur i to løp i fjor før det ble en fortjent seier. Han blir vår favoritt, men det mangler ikke på motstand. Blant flere gode utfordrere, vil vi advare for Macjack. Vi tror ikke den kortere distansen er et minus, og med litt fremgang fra årsdebuten, kan seieren gå til Åsgårdstrand.

De som er glad i store sport, må ikke gå hjem når V65, V4 og DD er avviklet. For i åttende løp kommer kveldens høydepunkt. Der møtes syv fantastiske milere, hvor det skal bli utrolig spennende å se Duca di Como og Fearless Hunter i årsdebut. Det blir utrolig moro å se denne septetten, for dette er stor sport.