V65-rebusen er ikke enkel

Skrevet av Birger Christensen,  20.05.2019
Artikkelbilde
Two Times ©hesteguiden.com/

Tross relativt små felter synes vi torsdagens V65-spill er krevende. Feltene ser jevne ut, og det er store muligheter for en skrell eller to i spillet. I V65-3 og V65-4 er det en god del nye navn å forholde seg til, og hester litt lenger ned på rangstigen kan variere en hel del i prestasjonene.

Vi har nettopp vært gjennom en strålende løpsdag på 17. mai. Fenomenalt vær, topp sport og mange blide mennesker var en flott ramme. Og litt flaks med været er jo aldri dumt. Sent på kvelden regnet det kraftig.

Seks av løpene på 17. mai gikk på gresset. Torsdag er det tilbake på sandbanen, og det er nok lurt at gressbanen får hvile. Da blir den ekstra fin utover sommeren når mange slag skal stå på grønt underlag.

Tilbake til spillet

Den treneren som har flest hester til start torsdag, er Are Hyldmo. Syv firbente kommer ut fra hans stall, og det vil ikke forundre noen om det blir en seier eller to. Vi tar dem i den rekkefølge de dukker opp.

Tenango (V65-1) leverte en fin årsdebut. Carlos (Lopez) mente at han kom litt klønete til og var litt uheldig. Tror at han kommer til å gjøre en fin innsats.

Miltonia og Julien Delamare (V65-2) har gode muligheter i et lite og jevnt felt. Miltonia var veldig bra sist, og jeg trodde en stund at hun skulle vinne. Julien Delamare imponerte på åpningsdagen. Sist ble han sittende bak og fikk en del sprut, og det liker han ikke. Nå er det et lite felt, og det kan være en fordel.

Geist (V65-4) har startet syv ganger, men virker litt grønn. Har satt på blinkers og håper det skal hjelpe. Tror 1100 meter kan være litt kort.

Two Times (V65-5) var voldsomt bra sist, selv om motstanden ikke var den aller skarpeste. I trening ser han ut til å ha tatt et klart steg i riktig retning siden i fjor. Jeg er optimist torsdag med hans sjanser.

Loire og Queen's Delight (V65-6) er jeg spent på. For Loire er det årsdebut. 1370 meter gress er hans beste opplegg, så dette er nok både litt langt og ikke det beste underlaget. Queen's Delight ble det feil for sist. Han ble liggende foran og fighte med rytteren. Er ikke alltid så lett å lese på forhånd, men på en god dag kan det gå bra, avrunder Are.

På forhånd hadde vi etter litt vurdering bestemt oss for å gå for Two Times som banker. Praten med Are førte ikke til noen endring.

Lykke til.