Trippel og 51 mill. inn!

Skrevet av Tom W. Johannessen ,  31.03.2019
Artikkelbilde
William Buick leverte til gull i Dubai og hadde en helt eventyrlig aften med tre storløpsseire. Totalt red han inn utrolige 51 millioner kroner.

William Buick hadde en fantastisk dag på Meydan: Han vant tre av de fem løpene han red. I premiepenger sørget vår mann for 50,7 millioner kroner til arbeidsgiveren, Godolphin. 

* Dette er den høyeste summen William har ridd inn på én enkelt løpsdag.
Selv fikk han ti prosent, altså fem millioner kroner for sin jockeyjobb lørdag.
Han har nå vunnet 15 av de 30 løp i år. Seiersprosenten er nesten uvirkelige 50. 
Og unødvendig å si: Han red glimrende i Dubai lørdag under "The Richest Day of Racing" der den samlede premiepotten var 300 millioner kroner.


- JEG ER er priviligert som får ri så flotte hester, uttalte William Buick som viste tre fingre da han red inn i vinnerpaddocken med Old Persian etter seieren i Dubai Sheema Classic (Gruppe 1). Han vant løpet for tredje gang på rad - og fjerde gang i alt.
Den første triumfen kom med gjennombruddshesten Da Re Mi, eid av musikalkomponisten Andrew Lloyd-Webber i 2010. John Gosden, som satset på en ung William nettopp i 2010, trente vinneren.  
Førstepremien lørdag: 32 millioner norske kroner.
"A remarkable treble", skrev de engelske nettavisene om duoen Charlie Appleby/William Buicks lørdag.
Sammen er de dynamitt.
Verdens ledende galoppjockey så langt i 2019 er født og oppvokst i Bærum. Han gikk på skolene Eiksmarka, Østerås og Eikeli og heter William Buick.

HOVEDLØPET, som William vant med Prince Bishop i 2015, gikk uten stjernejockeyen fra Eiksmarka i år. Men den belgiske toppmannen Christophe Soumillon var på plass. Og som i fjor sendte han Thunder Snow inn til seier etter en oppløpskrig mot outsideren Gronkowski. Thunder Snow ble dermed den første hesten som har vunnet Dubai World Cup to ganger. Saeed bin Suroor trener, Godolphin og Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum eier. Bin Suroor var vinnende trener for niende gang siden den første World Cup-utgaven i 1996. Førstepremien: Gigantiske 63 millioner kroner.

DET BEGYNTE, for William, med Cross Counter (Gruppe 2), 4-åringen som vant Melbourne Cup i november. William plasserte sin hest bak lederduoen og avgjorde greit over 3200 meter i Dubai Gold Cup.
Blue Point (Gruppe 1), den han holdt som sin beste sjanse, var klart sterkest i finishen i Al Quoz Sprint - og Old Persian fosset inn til triumf i Sheema Classic etter at William klarte å komme seg ut - ut av siste sving.
- It was a question of getting the splits, sa William til pressen i etterkant.
Lukene, de finner han alltid.

ALMOND EYE, årets 3-årige hoppe i verden i fjor, kom, så og vant. Hun avgjorde Dubai Turf på en enkel måte foran en annen japansk hoppe, Vivlos.
Tvillingen ga 16 ganger pengene i den franske pool'en - og var anbefalt rett inn av Equus tipsekspert, Erika Rasmussen.
Almond Eye, som ris av Japans nummer én, franske Christophe Lemaire, er aktuell for Prix de l'Arc i år, hun har per nå tjent svimlende 85 millioner kroner - og har kursen staket ut mot all-time-high på galopphestenes lønningsliste.
Ellers; José Ortiz vant to løp, han er 25 år gmmel og etablert som Topp 3-jockey i USA. 

* Walter Buick, Williams pappa, var ringside i Dubai lørdag. Det har han vært alle gangene William har vunnet Sheema Classic. 70-årige "Wallie" topper Øvrevolls adelskalender med 844 seire, en rekord som matcher Gerd Müllers 365 scoringer i Bundesliga. Den blir aldri slått.  

* Ellers: Godolphin-dominansen i 2019 fortsetter: Fire Gruppe 1-seire i Dubai; én i Sydney og én i Lincoln på Doncaster (James Doyle). Alle tatt lørdag.