En takk til Appelina

Skrevet av Birger Christensen,  21.10.2019
Artikkelbilde
Appelina. ©hesteguiden.com

Søndag avsluttet Appelina sin fantastiske karriere. Her kommer et resyme av hva hun utrettet etter at hun debuterte som toåring i 2015. Hun debuterte og avsluttet med tredjeplass, mellom der var det mye å juble for.

Drøyt fire år varte karrieren for en av de aller beste hoppene vi har sett på Øvrevoll. Hun har selvsagt i stor grad satset på hoppeløpene. Der er det mange løp med flotte premier, og absolutt hele tiden har hun være med helt fremme. Klassisk vinner ble hun da hun gikk til topps i 1000 Guineas på Øvrevoll. Samme år vant hun Breeders Classic både på Bro og Øvrevoll. Seieren på Bro var det løpet hun tjente aller mest på en dag. Hun slo den danske Derbyvinneren Suspicious Mind lett, og oversatt til norske kroner ble det en pen dagslønn på 1 201 248 kroner. Litt senere slo hun Duke of Burden på Øvrevoll, som kom fra seieren i det svenske Derbyløpet. 19 ganger tjente hun 100 000 eller mer, ingen dårlig fasit.

Fighterhjerte

Om det er noe vi kommer til å huske Appelina for, er det hennes ærlighet og fighterhjerte. Som da hun slo engelske Maamora på Bro for en måned siden. Da så hun slått ut, men hun kjempet seg tilbake og forbi. Slik har det vært mange ganger, og hun har i realiteten ikke skuffet noen gang.

På 35 starter var Appelina på trippel 30 ganger (16-7-7)! Kun en gang gikk hun uplassert, og det var i Dansk Derby. På Øvrevoll ble det på 11 starter syv seire, to annen og to tredje. Hun gikk hele tiden flotte løp både på Bro og Jägersro, og det er i det hele tatt flotte tall hun serverte. Hun er danskoppdrettet, oppvokst på Stutteri Hjortebo, utvilsomt en av de beste hestene som er oppdrettet i Skandinavia.

Vi takker Stall Perlen ved Bente og Magne Jordanger. Et par av hestene de har hatt har kanskje vært bedre på sitt beste, men neppe noen som har betydd like mye. Takk til Wido Neuroth for flott trenerarbeid og til Jan-Erik Neuroth. Ingen andre enn Jan-Erik har ridd Appelina i hennes 35 starter. Kanskje den viktigste hesten i hans karriere til nå. Men den aller største takken går til Appelina selv. Hun har vært den fremste ambassadøren for faren Appel au Maitre