Årets siste galopplunsj

Skrevet av Birger Christensen,  10.10.2019
Artikkelbilde
Silverstone. Foto Burt Seeger

For siste gang i år er det klart for galopplunsj på Øvrevoll. Årets siste klassiker, Norsk Oaks, står på programmet. Det gjør også det tradisjonsrike Fearnleyløpet for de norskoppdrettede.

Den spennende løpsdagen avsluttes med Omoto Sando Hekkeløp, sesongens siste løp på gressbanen.

I Norsk Oaks kommer dessverre kun fem hester til start. De klassiske løpene på høsten, St Leger og Oaks, har slitt med tynne felter flere ganger. Den danske championtreneren Bent Olsen stiller med to hester i Norsk Oaks, og det blir vår favorittduo. Silverstone var god som fjerde i Breeders på Øvrevoll forrige søndag. Hun har også vært solid i flere løp på Klampenborg. Meringue er nok like god, men vi føler oss sikrere på at Silverstone står krevende 2400 meter. Powerpoint var god toer bak Nouvelle Lune på Jägersro i deres Oaks, men var veldig mye slått. Beau Nuage og Love of Course er de norske håpene, men det ser tøft ut å vinne.

Fearnleyløpet er ett av høydepunktene for de norskoppdrettede hestene. Kombinasjonen 1800 meter på gress er nok ingen livrett for flere av deltakerne. I vår bok er sand det beste underlaget for Mestre dos Magos, Delacroix, Crossroad Blues og Dickie Dickens. Smooth Escape har neppe noe i mot gress, og derfor gir vi henne et førstetips. Men det kan godt være lurt å ha med noen garderinger.

 

Omoto Sando Hekkeløp avslutter årets korte hekkesesong. Samtidig er det siste gang i 2019 som det er løp på gressbanen. Det har vært mange flotte løp på gresset, oppgjør som vi skal ta med oss til minneboken. Det er årets tredje hekkeløp på Øvrevoll, og det er litt synd at ikke en eneste norsktrent hest stiller på startstreken. Ingen norsktrente hester har vært på trippelen på hjemmebane i år, det er vel et tema om fremtiden for hekkeløp på Øvrevoll. Noen av de beste minnene stammer fra hinderløp for mange år siden, nå er det litt tamt. Vi vinnertipper Brights Park, som imponerte i Gøteborg onsdag. Nå sitter Niklas Loven på favoritten, en gigant som nylig feiret 50 år.

Tar vi med et spennende løp i V4-1 for meget gode milere og et viktig amatørløp, ser vi frem til en fin lunsj onsdag.