Blir du champion, Jan-Erik?

Skrevet av Birger Christensen,  21.10.2019
Artikkelbilde
Prince Field og Jan-Erik Neuroth ©hesteguiden.com

Sist onsdag hadde Jan-Erik Neuroth en flott lunsj på Øvrevoll. Han gikk til topps med trioen Nathless, Prince Field og Delacroix, og med fem løpsdager igjen har han nå fire seire til gode på Carlos Lopez. Samtidig tok Elione Chaves en dobbel med Tenango og Silverstone, slik at han kun er en seier bak Lopez. Alan Wallace er også inne i kampen, i hvert fall til å havne på topp tre.

Jan-Erik er aldri blitt champion som jockey, og nå føler vi at det bør være hans tur. Det er snart 50 år siden Arne Wikstrøm tok sitt championat (1971), og siden den gang er det kun Yvonne Durant (fire titler) og Espen Ski (seks ganger champion) som har vunnet blant jockeyer som er født og oppvokst i Norge.

Lopez har tatt de siste fem titlene. I fjor tangerte han rekorden til John B Terry med å bli champion fem år på rad. Tar han igjen Jan-Erik i år, blir det første gang med seks strake. Han sitter i tur og orden på Kikki Dee, Mestre dos Magos, Asaks Ambition, Priceless og Fabricio. Jan-Erik svarer med Rare Emerald, Prince Field, Close to the Edge, Rock Dancer og Mongolian Navy. Det kan se ut som om spenningen vil holde seg til et stykke ut i november.

 

Med fem løpsdager igjen tar vi en titt på kampen om Årets tøffing. Njål Hallre har sendt oss en oppdatert liste, og den viser at intet er avgjort. Gina Mathisen har lederen Black Million, og hun har også femtehesten Twisted. Bak lederen følger Asaks Ambition og Mongolian Navy. og alle de tre fremst starter torsdag. Asaks Ambition vant også for to år siden, mens Pål Nordbye vant i 2015 med Priceless. Nå har han sjansen med Mongolian Navy, som ligger godt an til å bli årets mestseirende. Med fem seire og en annen skal det mye til om den tittelen ikke går til Askim. Fire av de fem fremste i Årets tøffing er norskoppdrettede, og det er også morsomt å konstatere at det er de mindre trenerne som dominerer.

Stillingen før løpene 24/10.

Black Million 89 (Gina Mathisen)

Asaks Ambition 71 (Jan Tønnessen)

Mongolian Navy 68 (Pål J Nordbye)

Macjack 67 (Arne O Karlsen)

Twisted 57 (Gina Mathisen)