En helt spesiell søndag på Øvrevoll

06.10.2019
Artikkelbilde
Wishformore hadde ikke vunnet siden han imponerte på 17. mai på hjemmebane. I dag var han tilbake som suveren vinner av storløpet Breeders Prize Classic på sin favorittbane Øvrevoll.

Solen skinte, det var godt med publikum og vi fikk se en rekke sterke vinnere. Det ble en søndag med mange minnerike øyeblikk på Øvrevoll. Gledelig var det også at flere av våre trenere fikk noe å feire i de største løpene.

Breeders Prize Classic ble vunnet på sikkert vis av en strålende opplagt Wishformore (Stall Bonne Nuit). Triumfen var verdt hele 524.000 kroner. Niels Petersen trener treåringen som stortrives på Øvrevoll. Wishforemore ble ridd av Dane O´Neill. -Dette er en seier jeg setter veldig stor pris på. Jeg fikk omtrent armen ut av ledd etter å ha heiet og jublet. Jeg må også hilse til Kolbjørn Selmer som kjøpet seg inn i hesten i forkant av Dansk Derby. Dette var utrolig gøy, sa Nils Petter Gill. -Jeg vil rose mine medarbeidere som har gjort en kjempejobb med å få Wishformore tilbake i godt humør. Vi har satset alt mot dette løpet og da er det ekstra gøy å lykkes, uttalte trener Niels Petersen.

 

 

Neridiana@hesteguiden.com

Dagen ble innledet med Norsk Forening for Fullblodsavls 2-årsløp. Her fikk vi se en god vinner i Neridiana (Stall Blondie) som vant veldig kontrollert for Jan-Erik Neuroth. -Det var artig å få en storløpsseier for stallen nå. Hesten er i skikkelig god utvikling og dette var bra. Vi håper at stallen får en fin høst nå, sa en tilfreds trener Hallvard Soma.

Reine de vega@hesteguiden.com

Det ble Neuroth-show i Tattersalls Norsk Kriterium. Wido Neuroth hadde de tre første hestene i mål og tok sin 15. kriterieseier. Reine De Vega (Stall Perlen) vant foran Couleur Cafe og Jet Action. Jan-Erik Neuroth hadde valgt riktig hest og satt på vinneren. -Alle mine tre toåringer er flotte individer og det viktigste for meg er at jeg vet at hestene mine er gode med tanke på fremtiden. Det er stort å vinne Kriteriet og denne hesten har jeg høye tanker om, sa legenden Wido Neuroth. -Det var morsomt å vinne dette løpet. Nå har vi vært på auksjon og kjøpt inn noen spennende åringer også. I tillegg var Appelina strålende i Stockholm for et par uker siden. Vi har mye spennende i vente, sa en fornøyd eier Bente Jordanger som sammen med ektemannen Magne Jordanger står bak pseudonymet Stall Perlen.

Buckybabe ©hesteguiden.com

Buckybabe (Buck Racing) har utviklet seg voldsomt gjennom høsten og tok sin tredje strake seier på under en måned. Det var litt dramatikk før start da hun ikke var helt villig til å gå inn i startboksene, men da løpet var i gang leverte hoppen til gull i Breeders Prize Sprint for Elione Chaves. Seieren var verdt hele 353.000 kroner. -Vi har satset alt mot dette løpet og da er det selvsagt stort å innfri. Jeg er stolt over det hun presterte i dag, sa trener Cathrine Erichsen. -Jeg er jo først og fremst oppdretter, men jeg er jo glad for at jeg ikke solgte henne nå. Og trener Cathrine Erichsen gjør en flott jobb, uttalte en lykkelig eier og oppdretter Morten Buck.

Swedish Dream ©hesteguiden.com

Arnfinn Lunds Minneløp (L) henger høyt og det var flott deltakelse i dette løpet. Det ble Swedish Dream (Stall Øvrevollkollen) som fikk æren av å hedre trenerlegenden. Carlos Lopez red et godt løp på den meget kapable femåringen og avviste Buddy Bob oppunder mål. -Dette var virkelig gøy og nå fikk han vinne et skikkelig storløp. Han har høy klasse og jeg setter stor pris på å vinne løpet til ære for Arnfinn Lund. Han var en stor hestekar og jeg har jo i tillegg overtatt hans stall. Det er et fint sted å være, sa en lykkelig Annike Bye Hansen.

captain america@hesteguiden.com

Duca di Como var gjort til stor favoritt i Norsk Jockeyklubs Sprintløp (L), men han måtte nøye seg med tredjeplass. Vant gjorde superhelten Captain America, som spurtet inn til en sterk seier sammen med Carlos Lopez. -Han gjør et kjempeløp i dag og denne sesongen har vært meget solid. Nå er han skadefri og glad, og da ser jeg ingen grunn til at han ikke skal kunne fortsette til neste år også selv om han blir ti år. Vi har et godt team på stallen som legger ned en stor innsats, uttalte Annike Bye Hansen som har stor suksess om dagen. Captain America er eid og oppdrettet av Espen Ski som var en glad ekspertkommentator i vinnerpaddocken.

jane@hesteguiden.com

Jane (Stall Mahogny) er en kapabel dame og hun stjal showet i det sjette løpet sammen med Manuel Martinez. Den fireårige hoppen fikk en stor luke til feltet og lot seg aldri innhente. -Hun vant jo Breeders på samme dag i fjor og jeg visste at formen var bra. Vi har som alle vet hatt litt problemer med henne i startboks, men nå gikk alt bra. I dag fikk hun vist litt av hva hun kan, fortalte trener Are Hyldmo.

Holy Romance ©hesteguiden.com

Holy Romance (Stall Perlen) vant Breeders Prize Consolation. Dette var Jan-Erik Neuroths tredje seier for dagen og denne karen er virkelig i storform om dagen. -Hun har utviket seg fin siden i sommer og gjorde en bra innsats i dag. Denne innsatsen og seieren er vi godt fornøyd med, sa Wido Neuroth som hadde en strålende dag.

Noosa Prince@hesteguiden.com

Noosa Prince (Väsby Häst) tok en enkel seier i det niende løpet for jockey Elione Chaves. Han valgte å gå innvendig på oppløpet og vant rett og slett helenkelt. -Det er en fin hest som fulgte opp seieren sist med en ny vanntett triumf i dag. Vi får se hvor langt dette kan rekke, uttalte trener Lars Kelp som har base på Bro Park i Stockholm.

Ajas@hesteguiden.com

Hekkeløpet til ære for trenerlegenden Terje Dahl avrundet en herlig storløpsdag. Terje Dahl Champion Hurdle fikk en sterk vinner i form av Ajas (Hvitas Stjerna) som ble ridd av Alain de Chitray. Han var hentet inn fra Frankrike for å utføre oppdraget. -Det gjorde vi nettopp fordi dette er en hest vi håper kan hevde seg på kontinentet. Han er skikkelig bra og løpet i dag vant han meget enkelt. Det er stort å vinne løpet til ære for Terje Dahl, avsluttet trener Tobias Hellgren.