Full fart i oktober

Skrevet av Birger Christensen,  29.09.2019
Artikkelbilde
Geist ©hesteguiden.com

Oktober måned blir en meget aktiv tid på vår kjære galoppbane. Hele seks løpsdager skal avholdes, og vi tar aller først en titt på de gjenstående ni dagene.

Det er seks torsdagen igjen: 3/10, 10/10, 24/10, 31/10, 7/11 og 21/11 To søndager med løp: 6/10 og 17/11.

Den eneste onsdagslunsjen som gjenstår er 16/10. Da avsluttes også sesongen på gress.

Løp torsdag-søndag-torsdag er altså starten på oktober. Den siste stordagen får vi søndag med storløp i fleng. Vi får se Breeders, kriteriet, Terje Dahl Champion Hurdle, Arnfinn Lunds Minneløp, Norsk Jockeyklubs sprintløp og mye annet.

Men det kommer vi tilbake til. Før det står vi foran en utfordrende torsdag med høy vanskelighetsgrad på V65- og V4-spillet. Noen ganger, som med Sanary i lunsjen sist, føler man at bankeren skal ha en veldig god sjanse. Vi har også hatt Privilegiado et par ganger og Square de Luynes i den kategorien. Torsdag må vi ta noen sjanser. som vi er langt mer usikre på. Vi setter vår lit til Girlforce One  V65-1, Geist i V65-2 og Cool Kid i V65-5. Førstnevnte slo flesteparten av de hun møter nå lett på 1100 meter sand for kort tid siden. Geist så sist ut til å forstå vitsen med å kjempe helt til mål. Da ble det karrierens første seier. Cool Kid viste også årsbeste sist, og en liknende innsats gir god sjanse til ny gevinst.

Det nest siste løpet i amatørenes klokkeserie avholdes nå på torsdag. Fire ryttere har foreløpig skilt seg ut. Willa Schou leder etter den tredje seieren i år på Punktum Finale i lunsjen onsdag. Lørdag red hun et strålende ritt på Paris Pearl på Klampenborg. Seieren der førte til at hun vant Dronningens Ærespremie, og dronning Margrethe var personlig til stede. Emilie Finckenhagen rir ikke torsdag, mens Mai Elin Fjellheim og Mina Haug kan ta innpå Willa før det siste løpet torsdag 10. oktober.