Klarer Hallvard 400?

Skrevet av Birger Christensen,  28.10.2019
Artikkelbilde
Neridiana ©hesteguiden.com

Sist torsdag spurtet Rock Dancer og Jan-Erik Neuroth inn til seier på Øvrevoll. Det var Hallvard Somas seier nummer 399 på Øvrevoll gjennom tidene. Torsdag kan jubileet komme. Av aktive trenere er det kun Wido Neuroth og Are Hyldmo som ligger foran på listen, mens Niels Petersen og Cathrine Erichsen nærmer seg bakfra.

- Av de fire hestene jeg har til start, tror jeg nok at Neridiana er den beste sjansen. Hun trener fint, og selv om moren Senora Thatcher var en sprinter, tror jeg Neridiana skal fikse 1600 meter greit. Tror kanskje Cardhu er verst i mot, antyder Hallvard.

Deecider og Heavenly Spiced møtes i amatørløpet, og begge havner i rubrikken outsidere.

- Det gikk for fort i front sist for Deecider, da han skulle svare opp Aconcagua. Han holdt ok, men det hadde kostet litt for mye. Heavenly Spiced er absolutt en outsider. Han har møtt mye bedre hester enn dette, men han er vrien å plassere. Callaway of Course har jeg tro på. Nå er det Kaia på ryggen, og hun er den eneste som har vunnet med henne. Feltet er ikke så hardt, så det kan gå bra avrunder Soma.

Sist torsdag var banen krevende. Kikki Dee og Fort vant fra tet, men de var rett og slett bedre enn konkurrentene. Fire av de øvrige fem vinnerne kom fra jumboplass og frem til seier, mens Hope and Glory fikk et fint løp bak to hester som ruste av gårde. Blir banen av det raske slaget, slik den ofte blir på høsten, vil tetløperne kunne holde helt til mål. Men de må nok dempe seg noe, for sist torsdag gikk det stort sett alt for fort i front.

Det er Halloween og Verdenssparedagen torsdag 31. oktober. Om det blir "Trick or treat" eller mulighet for å spare seg opp noen kroner, vet vi ikke. Ei heller hvordan det vil gå med Priceless over 3150 meter. Hun har startet 70 ganger på 1100 meter sand, og 13 av 14 seire er tatt på den distansen (den siste på 1170 meter gress i 2015). Vi blir overrasket om hun vinner, men svaret får Pål J Nordbye kun ved å prøve. Interessant er det også at Calcaterre forsøker seg på 2400 meter. Han var en suksessrik sprinter, som har gjort det fint på mellomdistanse. Men 2400 meter er klart ny lengderekord, og vi avventer utfallet spent.

Når kommende løpsdag er ferdig, gjenstår det to torsdager og en søndag. Da vil vi gå nøyere inn på alle mulige vinnere av de forskjellige kategoriene. Men allerede nå nevner vi at det er tidligere stevnestart torsdag 7 og 21. november. Det betyr også at det er siste gang i år det er mulig å spille V65 på Øvrevoll.