Programtips søndag 6. oktober kl. 12.00

Skrevet av Birger Christensen,  01.10.2019
Artikkelbilde
Duca di Como. Foto: Svensk Galopp

Vi går inn i en uke hvor Øvrevoll står i fokus. Det starter med lunsj på Bro Park, før det blir torsdagskveld på Øvrevoll. Lørdag er det lunsj i Århus som er arrangør, mens det er Øvrevoll på søndag som står for høydepunktet denne uke. Det er ikke så mange løpsdagene i sesongen som har et flottere program enn det vi får på søndag.

1. LØP - NORSK FORENING FOR FULLBLODSAVLS 2-ÅRSLØP - 1370 GRESS

Norske toåringer blant de firbente er det ikke så mange av i år. Cardhu og Neridiana hadde et hardt nappetak om seieren sist, og de er sikkert langt fremme på ny. Dusty File ble tredje i det samme løpet, mens Frøken Filippa debuterer. Moren Twistedlittlestar vant Diana på Täby til kjempeodds.

Tips: 2 Cardhu - 1 Neridiana - 5 Dusty File  Outs: 4 Frøken Filippa

 

V64-1 - V64-1 - TATTERSALLS NORSK KRITERIUM - 1370 GRESS

Vi synes kriteriet i år er veldig åpent. Reine de Vega ble sent strøket på Jägersro søndag. Regner med at hun er i orden når hun kommer til start. Sir Leo og Jet Action var uhyre jevne sist, og vi tror det løpet var av bra klasse. Beste svensktrente tror vi kanskje Youonlyliveonce blir. Men her er det rom for fremgang, så det kan godt smelle her.

Tips: 3 Reine de Vega - 5 Sir Leo - 6 Youonlyliveonce  Outs: 8 Jet Action

 

3. LØP - V64-2 - BREEDERS PRIZE SPRINT 2019 - 1370 GRESS

Her tror vi på Ramone. Bra i 1000 Guineas, har siden gått fint mot eldre hester, og vi tror sjansen er god. Buckybabe var klart best av de norske i NM, har kommet sent, men godt. Prince Charming gikk godt lenge i Norsk Derby. På denne distansen synes vi han er skummel. Lovetorun er aktuell for en trippelplass, men det blir tøft å vinne.

Tips: 14 Ramone - 9 Buckybabe - 5 Lovetorun  Outs: 1 Prince Charming

 

4. LØP - V64-3 - V4-1 - ARNFINN LUNDS MINNELØP (L) - 1600 GRESS

Et flott løp til ære for Arnfinn Lund, treneren med overlegent flest seire på Øvrevoll gjennom tidene. Swedish Dream var ikke heldig i Marit Sveaas' Minneløp, men kom flott tilbake sist. Fiftyshadesfreed var klart slått, men står to kilo bedre til nå. Buddy Bob var knallgod i Sveaas-løpet, men vi tror det kan bli tøft å vinne. Learn by Heart har hatt en sterk sesong og skal ikke overses.

Tips: 5 Swedish Dream - 3 Fiftyshadesfreed - 1 Learn by Heart  Outs: 4 Buddy Bob

 

5. LØP - V64-4 - V4-2 - NORSK JOCKEYKLUBS SPRINTLØP (L) - 1170 GRESS

Noen mener sikkert at 1170 meter er i korteste laget for Duca di Como. Det kan nok være riktig, men vi tipper han til han taper. Seieren på Bro Park forrige søndag er noe av det råeste vi har sett sammen med løpene til Square de Luynes. Captain America og Brian Ryan var gode sist de gikk på Øvrevoll, bør gjøre det bra igjen. Ambiance er knallgod på Bro Park og i Tyskland, vi er spente på hvordan det vil gå på Øvrevoll. Sarookh er en trippelkandidat, det kan også Pal O'Mine være.

Tips 4 Duca di Como - 3 Captain America - 7 Ambiance  Outs: 2 Brian Ryan

 

6. LØP - V64-5 - V4-3 - DD-1 - V5-1 - HOTEL BRISTOL HØSTHANDICAP - 2400 GRESS

Swan Black var sterk på Derbydagen. Hoppene Jane og High as a Kite har hatt en litt brokete sesong, men siste start var oppløftende. Hvor god er Quarterback og Silver Falcon for dagen? Vi dekker bredt, da dette er særdeles åpent.

Tips: 8 Swan Black - 1 Jane - 2 High as a Kite  Outs: 11 Quarterback

 

7. LØP - V64-6 - V4-4 - DD-2 - V5-2 - BREEDERS PRIZE CLASSIC - 1980 GRESS

Queen Rouge har hatt en flott sesong i år. Fikk overraskende stryk av For the Roses på Bro Park, men vi tror hun satser alt på revansj. For the Roses tok årets første seier i det nevnte løpet. Dermed ble hun millionær på direkten, imponerende. Good Fella har kun startet fire ganger. Sist lørdag vant han St Leger på Klampenborg, og han er i stor fremgang. Beste norske tror vi Candyflower blir, men det skal mye til for å vinne.

Tips: 10 Queen Rouge - 9 For the Roses - 4 Candyflower  Outs: 14 Good Fella

 

8. LØP - BREEDERS PRIZE CONSOLATION - V5-3 - 1980 METER

Et vanskelig løp å vurdere, mest fordi mange av deltakerne har skuffet litt under sesongen. Holy Romance var bra da hun slo We Got the Boss i siste start på Øvrevoll. Det kan holde til seier. Stratego kom sent i gang i år, ser ut til å være på vei opp. Flere andre dansktrente hester har kapasitet til å hevde seg, vi får med The Winther Storm og A Dream Carlras på linjen.

Tips: 6 Holy Romance - 9 Stratego - 5 A Dream Carlras  Outs: 8 The Winther Storm

 

9. LØP - THON HOTEL OSLOFJORD SØLVDIVISJON - 1600 GRESS

Vi likte seieren til We Got the Boss sist i lunsjen. Vant lett, og sjansen er god på ny. Noosa Prince vant lett i sin siste start og bør med tidlig. Izakaya var klart slått av vår favoritt sist, står litt bedre til denne gang. Pirlo fikk ikke klaff sist heller, men en dag stemmer nok opplegget.

Tips: 4 We Got the Boss - 1 Noosa Prince - 2 Pirlo  Outs: 3 Izakaya

 

10. LØP - TERJE DAHL CHAMPION HURDLE - 3950 GRESS

Årets andre og største hekkeløp er til ære for Terje Dahl, som fortjent har fått sitt storløp slik Arnfinn Lund fikk det. Ajas var med i striden på Strømsholm da hesten styrtet. Samme dag holdt Somerville på å vinne Champion Hurdle. Han har skuffet etterpå i to flatløp, men han er tittelforsvarer. Oui Je Veux klarer trolig en trippel, mens de to øvrige er vriene å vurdere.

Tips: 4 Ajas - 1 Somerville - 5 Oui Je Veux  Outs: 2 Steccando

 

V64-forslag kr 330:

1.avd: 3-5-8-6-10

2.avd: 14-9-1

3.avd: 5-3

4.avd: 4 Duca di Como

5.avd: Alle 11

6.avd: 10 Queen Rouge

 

V4-forslag kr 330

1.avd: 5-3-4-1-6

2.avd: 4 Duca di Como

3.avd: Alle 11

4.avd: 10-9-14

 

DD-forslag 11 rekker:

1.avd: Alle 11

2.avd: 10 Queen Rouge

 

V5-forslag kr 352:

1.avd: Alle 11

2.avd: 10 Queen Rouge

3.avd: 6-9

4.avd: Alle 8

5.avd: 4-1