To strake blir til tre?

Skrevet av Birger Christensen,  07.10.2019
Artikkelbilde
Geist har for alvor begynt å vise muskler i løpsbanen. Torsdag jakter treåringen sin tredje strake seier.

Vi starter forhåndsen med å berette om at V65 starter allerede i første løp. Det er kun seks løp på menyen torsdag, og da er det lite å velge på. Tidspunktet for V65-innlevering er dog det samme, bongene må være innlevert til kl. 18.30.

Torsdag starter tre hester på Øvrevoll med to strake seire. Vi velger å bruke to av dem som banker i V65-spillet. Det gjelder 8 Borzakovski i V65-4 og 7 Geist i V65-6. Derimot velger vi å gardere 2 Eternal Flame i V65-5, da vi ikke er så sikre på at økningen fra 1100 til 1600 meter er noen fordel.

Borzakovski var en russisk løper, med 800 meter som spesialitet. Han tok gull under OL i Aten i 2004, seks år før den firbente Borzakovski kom til verden. I lunsjen 18. september skulle han avslutte karrieren, men da kom den første seieren på flere år. Det førte til en ny sjanse en uke senere, og på ny ble det en lunsj-gevinst. Nå tipper vi ham banker og tror det blir tredje strake. Callaway of Course, som var toer sist hun møtte Borzakovski, ser ut som det hardeste motbudet i et svakt felt.

Geist var heller ikke blant de hestene vi tippet så hardt. Men 12. september kom utslaget, trolig med god hjelp av fleksible blinkers. Sist torsdag vant han sikkert på ny, og han har ikke fått tillegg for den seieren. Selskapet ser litt tøffere ut enn sist, men nå som Geist har begynt å fatte hva det går ut på, har vi god tro på ny suksess.

 Etter søndagens strålende løpsdag er det litt mer tilbake til hverdagen på torsdag. Men det er jo flest hverdager for de fleste, og det er intet unntak for Øvrevoll. En kåring vi ikke har vært innom, er Årets tøffing. Det er Hesteeierforeningen som står bak tiltaket. Man får poeng for antall hester som blir slått i løpet. Slår din hest åtte motstandere i et løp, er det åtte poeng å hente. I fjor vant Buffalo Soldier i Annie de Moras trening, og det er hyggelig at banens litt mindre profilerte trenere kommer litt i fokus. I år er det Black Million hos Gina Mathisen som har en nokså solid ledelse. Torsdag gjør den ærlige hoppa sin årsstart nummer 17, men hun er fortsatt still going. Når det nærmer seg november, skal vi bringe en oppdatert stilling i kampen om å bli Årets tøffing.