Toppløpene står i kø

Skrevet av Birger Christensen,  01.10.2019
Artikkelbilde
For the Roses slo Queen Rouge sist. Foto: Svensk Galopp

Søndagens løp på Øvrevoll er en sammenhengende rekke av flotte oppgjør. Etter vår oppfatning er det kun Derbydagen som overgår løpene kommende søndag. Vi gleder oss og håper værgudene også denne gang er på parti med arrangørene.

De to Breeders-løpene har den største seierssjekken. Aller mest er det i Breeders Prize Classic med 524 000 i førstepremie. I sprintutgaven er det 353 tusenlapper å hente. Det er greit at det er mest penger i Classic-løpet over 1980 meter, for formtallsnittet er klart høyere i det løpet. Den danske stjernen Queen Rouge fra Jylland blir ganske sikkert favoritt. Nå ble hun riktignok slått av For the Roses i millionløpet på Bro Park forrige fredag. Men vi tror Marc Stott er veldig klar for revansj. For Nathalie Mortensen og mamma Annette Stjernstrand ble kvelden på Bro et minne for livet da For the Roses vant. Å vinne en førstepremie på over en million er ikke hverdagskost, og Nathalie kunne nesten ikke fatte at det hadde skjedd flere dager i etterkant.

Mens det ser ut som gode danske og svenske sjanser i hovedløpet, tror vi hjemmelaget kan vinne sprintutgaven. Ramone har en fin oppgave etter å ha møtt gode eldre hester. Men hvor god er Buckybabe? Fremgangen i de to siste startene har vært formidabel, og vi blir ikke sjokkert om det blir en plass i toppen.

Kriteriet har ofte hatt en klar favoritt. I år føler vi ikke at noen av de yngste har skilt seg ut. Wido Neuroth er den store kriteriekongen med 14 triumfer i dette storløpet. En trio i form av Reine de Vega, Jet Action og Couleur Cafe kan fikse biffen. Men her er det mange konkurrenter som er lite startet, og det kan dukke opp en overraskelse fra mange kanter. Vi nevner Sir Leo som en skummel utfordrer, men kunne like gjerne nevnt hele hurven.

Stortrenerne Arnfinn Lund og Terje Dahl har fått hvert sitt storløp. Det er selvsagt fullt fortjent. Begge ble født i 1935, og begge døde tidlig i 2017. De store tiårene for duoen var 70- og 80-tallet, hvor de herjet voldsomt. I fjor var Swedish Dream knapt slått til annen av Busybeingfabulous, nå ønsker Annike Bye Hansens stjerne å gå til topps. Vår favoritt i Terje Dahl Champion Hurdle blir Ajas, som sist var toer i Michelets Minneløp.

Norsk Jockeyklubs Sprintløp er det siste løpet vi stikker innom på denne flotte dagen. Vi skal vel innrømme at Duca di Como er blitt en stor favoritt for oss. Måten han har vunnet sine løp på, er stor idrett. På 1170 meter kan kanskje noen av motstanderne by på kamp. En Captain America på sitt beste er knallgod, og vi håper å se en mye bedre Brian Ryan enn på Bro Park sist.

Har du ikke noen store planer på søndag? Ta en tur på Øvrevoll, da vel. Der blir det moro.