Trippel til Jan-Erik, og dansk krutt i Oaks!

17.10.2019
Artikkelbilde
Silverstone ©hesteguiden.com

Det var en flott ramme rundt onsdagens lunsjgalopp med store løp på agendaen, selv om vi måtte tåle mye regn i løpet av dagen. Regnet dagene i forkant hadde også sørget for tunge forhold. I Norsk Oaks vant Bent Olsen-trente Silverstone (Kjeldsbjerggard ApS) foran kusinen og hjemmehåpet Beau Nuage. Jan-Erik Neuroth red Delacroix (Stall EOS) til seier i Fearnleyløpet og vant hele tre løp. Dermed har han fått en liten luke i kampen om jockeychampionatet på Øvrevoll.

Silverstone (Kjeldsbjerggaard Aps) leverte en sterk prestasjon til seier i Norsk Oaks, mens hjemmehåpet Beau Nuage også var god toer. Disse damene er nært beslektet gjennom hoppen Cashew. Hun er mor til Silverstones far Pistachio og samtidig mormor til Beau Nuage. Dermed er de faktisk kusiner! -Dette er en tøff dame som har gjennomført en sterk sesong. Hun har løpt inn mer enn 900.000 kroner og hevdet seg meget godt i flere av de større løpene. Vi har mange spennende hester på stallen nå og jeg ser lyst på fremtiden. Nå satser jeg på å reise til Dubai i vinter med noen av stallens stjerner, sa en alltid blid trener Bent Olsen.

Delacroix ©hesteguiden.com

Delacroix (Stall EOS) havnet bak i startfasen, men avsluttet formidabelt og vant lett årets utgave av Fearnleyløpet. Dermed tok Jan-Erik Neuroth sin tredje seier for dagen. -Han er en hest med god kapasitet og i dag gjorde han et godt løp. Søndag vant vi med Dardenne i Sverige for samme eier. Førstkommende søndag håper jeg stallen får en suksessrik dag på Bro Park, og ekstra spesielt blir det selvsagt å sette punktum for løpskarrieren med Stall Perlens fantastiske hoppe Appelina, fortalte trener Wido Neuroth.

Sanary ©hesteguiden.com

Dagens første løp ble vunnet av Sanary (Nina Lindberg Lensvik/360NorthHorseRacing). Seieren ble enkel for Per-Anders Gråberg. -Jeg synes han gjorde et fint løp igjen i dag og vi er tilfreds med utviklingen. Han slo flere gode konkurrenter i dag, sa en fornøyd Nina Lindberg Lensvik.

Nathless ©hesteguiden.com

Nathless (Stall RH) har møtte tøffe kamerater i flere sammenheng gjennom sesongen og levert gode innsatser. Nå var han helt suveren for Jan-Erik Neuroth. -Vi startet han over litt kortere distanse igjen nå og jeg synes han gjorde et flott løp i dag. Måten han avgjorde løpet på var det stil over, sa trener Yvonne Durant.

Prince Field ©hesteguiden.com

Jan-Erik var på farten igjen i det tredje løpet med den formsterke niåringen Prince Field (Kjell Erik Swartling). Han vant meget lett og tok sin andre seier på én uke. -Jan-Erik gjør en meget god jobb med Prince Field og det ble veldig sikkert i dag også. Nå har han vunnet to løp på en uke og det er jo helt strålende, sa en fornøyd Kjell Erik Swartling.

Tenango ©hesteguiden.com

Tenango (AH Racing) hadde et godt stykke frem til tethestene rundt siste sving, men hadde stor fart ned oppløpet og tok ned en tapper Moonflash oppunder mål. -Dette var hans første seier i år, men det er en fin og nyttig hest som har gjort sakene sine bra gjennom flere sesonger. Hesten er faktisk til salgs, uttalte trener Are Hyldmo.

 

Augustinian ©hesteguiden.com

Øvrevoll Hestesport Amatørløp IV ble vunnet av Augustinian (Nathalie Mortensen) som var først på målstreken etter et spennende oppløp. Hesten er trent av Annette Stjernstrand og ble ridd av Alina Øhgren. -Dette var virkelig moro. Jeg går på studier med hest som innretning og dette er livet for meg. Nå er jeg glad, sa rytter Alina Øhgren.

Brights Park ©hesteguiden.com

Omoto Sando var en hedershest som var strålende både på flatløp og hekk. Hekkeløpet til ære for han ble vunnet av favoritten Brights Park (HB Vænerstall) etter en spennende fight med French Warrior. Syvåringen er trent av Per Hallqvist og ble ridd av Kevin Parkin. -Jeg hadde egentlig ferie, men men spurt om å være vikar i tolvte time. Dette var skikkelig artig. Det var spennende helt hjem, men vi klarte å holde unna, uttalte rytter Kevin Parkin.