Jan-Erik økte i kampen om jockeychampionatet

25.10.2019
Artikkelbilde
Kikki Dee ©hesteguiden.com

Kampen om jockeychampionatet på Øvrevoll er på alles lepper på Øvrevoll om dagen. Etter at Carlos Lopez har regjert på topp de senere årene, har Jan-Erik Neuroth nå festet grepet om årets tittel. Torsdag vant han to løp og dermed er forspranget ned til Lopes fem seire med kun fire løpsdager igjen av sesongen.

Kikki Dee (Stall Trick or Treat) var spilt til stor favoritt i maidenløpet som innledet kvelden. Sammen med Carlos Lopez hadde hun ingen problemer med å innfri favorittstemplet. Trener Niels Petersen var i Frankrike for å forsterke stallen før neste sesong. -Hun hadde vel egentlig et straffespark i dag og gjorde dette lett. Vi har større ambisjoner enn dette med denne hesten. Nå jobber jeg med å etablere et større opplegg for andelshester, og det er bare å ringe meg om man har lyst til å bli med på hest, sa primus motor i Stall Trick or Treat Morten Myhre.

Prince Field ©hesteguiden.com

Prince Field (Kjell Erik Swartling) har vært helt enorm i høst og han suste inn til sin tredje strake seier på tre uker. Jan-Erik Neuroth red avventende og satte inn angrepet for fullt inn mot oppløpet. Niåringen var hel suveren i sluttfasen. -Han er god nå og dette ble veldig enkelt. Jan-Erik og hesten passer veldig godt sammen. Vi satser på et par starter til før sesongen er over, uttalte en fornøyd eier og trener Kjell Erik Swartling.

Fort ©hesteguiden.com

Fort (Zoulika og Jenny) var gjort til favoritt i amatørløpet og innfridde enkelt. Emilie Finckenhagen tok tidlig kommandoen i løpet og hadde bra kontroll på feltet. Etter løpet fikk hun også skryt av Espen Ski i vinnerpaddocken. -Han vant enkelt i kveld og fortjente virkelig en seier nå. Jeg er godt fornøyd med min sesong også, sa trener Raphael E. Freire.

 

Calcaterre ©hesteguiden.com

Calcaterre (Stall Vamos) har hatt fin formstigning i høst og nå slo han gode konkurrenter i kveldens fjerde løp. Han spurtet sterkt til seier foran stallkameraten We Got The Boss for rytter Dale Swift. -Han slutter jo aldri å imponere oss. Jeg trodde nok mer på We Got The Boss i kveld, men det var gøy å se Calcaterre vinne igjen. Neste uke forsøker vi oss over 2.400 meter, fortalte trener Annike Bye Hansen som har hester til start i Sverige denne helgen.

Hope and Glory ©hesteguiden.com

Hope And Glory (Stall Askim) har levert flere gode innsatser uten å vinne. Nå var det hennes tur til å få den gjeveste plassen. Det var lærlingen Nora Hagelund Holm som red den fire år gamle hoppen. -Hun trives veldig godt med Nora på ryggen og hun gjorde en fin jobb som vanlig. Jeg hadde gjerne sett at Hope And Glory hadde vunnet flere løp i år, men i dag satt den, uttalte Yvonne Durant.

Rock Dancer ©hesteguiden.com

Rock Dancer (Stall On The Rocks) sikret seg også årets første fulltreffer i det sjette løpet. Jan-Erik Neuroth fikk stor fart på hesten nedover oppløpet og fanget Girlforce One på målstreken. -Dette var gøy. Jan-Erik er kald i hodet og gjør alltid en god jobb med hestene. Stallhestene våre er friske nå og løper bra, og dette var en fortjent seier, sa Hallvard Soma.

Buckyboy ©hesteguiden.com

Buckyboy leverte en fantastisk sluttspurt til seier i kveldens siste løp sammen med Manuel Martinez. Den norskoppdrettede hesten sikret en ny seier til Buck Racing som virkelig har hatt en flott høst. -Dette var veldig bra og samtidig litt overraskende. Han var enda bedre enn jeg trodde på forhånd i dag, og det er jo alltid gledelig, uttalte trener Yvonne Durant som kunne se tilbake på en sterk kveld da hun reiste hjem til Skoger.