Flott sport, godt spill og Jan-Erik til 200

Skrevet av Thomas Gjelsås,  30.04.2020
Artikkelbilde
Time To Dream ©hesteguiden.com

Det ble en god og innholdsrik løpsdag på Øvrevoll torsdag. Vi fikk se flere flotte sportslige prestasjoner, og Jan-Erik Neuroth tok seier nummer 200 på Øvrevoll. Gratulerer! Både Sandro De Paiva og Alan Wallace vant to løp hver. I tillegg var det igjen bra trykk i spillet, med solid omsetning, og de som klarte V5 og V4, kunne glede seg over pene utbetalinger.

Time To Dream (AH Racing) spurtvant det første løpet foran Fibonacci. Hesten fikk sin første fulltreffer i karrierens fjerde start, og Emilie Finckenhagen red fireråringen til seier. Dermed vant den dyktige amatørrytteren sitt første proffløp. Gratulerer! Og Are Hyldmo fikk en ny trenerseier.

Bilder fra Hesteguiden.com

Bullof Wall Street ©hesteguiden.com

Bullof Wall Street (The JC Organization ApS) hadde startet i Dubai i vinter, og gjorde nå sin første start for trener Niels Petersen. Det var mye snakk om hesten i forkant, og han skuffet ikke. Treåringen var i front hele veien, og vant enkelt for Carlos Lopez mot en gjeng gode konkurrenter. Det blir spennende å følge fortsettelsen.

Smooth Escape ©hesteguiden.com

Gina Mathisen har tydeligvis trent godt i vinter, og hun kommer til å hevde seg sterkt igjen. Det var hyggelig å se Smooth Escape (Stall GM) i vinnerform direkte. Alan Wallace lot hesten ligge bak tethesten Jane underveis, og på oppløpet avgjorde de sikkert til sin fordel. Det var sterkt å holde unna for gode Tinolo til slutt.

Asaks Ambition ©hesteguiden.com

Asaks Amibition (Asak Hestesenter ANS) var kun et sjettevalg, og dermed en overraskelse både i V5-3 og V4-1. Hun gikk rett til front, men ble satt under trykk av Black Million som holdt tappert til tredje. Sandro De Paiva tok en imponerende seier med den ni år gamle hoppen, og trener Jan Tønnessen var en lykkelig mann etter løpet.

Jive Talkin ©hesteguiden.com

Svenskegjesten Jive Talkin (Lenitha Adolfsson) vant det femte løpet. Stogas Fairytale og Gold Run dro unna et stykke foran de andre, men de maktet ikke å stå imot sluttspurten til den fireårige hoppen Jive Talkin. Tobias Hellgren hadde kjørt hesten til Lenitha Adolfsson til Øvrevoll for å kunne starte, mens Raphael Freire var stedfortreder. Dyktige Sandro De Paiva tok sin andre seier for kvelden.

Mongolian Navy ©hesteguiden.com

Mongolian Navy (Stall Blue Sky) vant hele fem løp i fjor og var en fin bidragsyter til Jan-Erik Neurohts jockeychampionat. Nå var duoen på farten igjen! Jan-Erik tok kommandoen direkte, holdt sikkert unna helt hjem og sikret seg sin seier nummer 200 på Øvrevoll. Gratulerer! Pål Nordbye kunne glede seg over en trenerseier også denne løpsdagen. Tidligere på kvelden løp også favoritten Priceless til en klart godkjent annenplass.

IKC Fiction ©hesteguiden.com

Trener Tina Smith var helt sjef i sprintløpet som avsluttet kvelden. Stallhestene IKC Fiction (Tina Smith) og Pal O´Mine sikret dobbeltseier i avslutningsløpet. Det var Pal O´Mine som løp i front og han var tapper i nederlaget. IKC Fiction tok han ned oppunder mål og gjorde et sterkt inntrykk. Dermed fikk Tina Smith seier både som eier og trener, mens rytter Alan Wallace tok sin andre seier for kvelden.