Cathrine Erichsen spent før ny sesong

Skrevet av Birger Christensen,  08.04.2020
Artikkelbilde

26. januar fylte Cathrine Erichsen 50 år. Et ledd i feiringen var et cruise til varmere himmelstrøk. Det ble en flott tur og avholdt så tidlig, at korona ikke var det enerådende ordet på alles lepper. Nå satses det mot sesongstart og en forhåpentligvis vellykket sesong.

Cathrine Erichsen har ny hjemmeside: https://cathrineerichsen.com/

- Det ser veldig bra ut. Hestene er friske og raske, og jeg er godt fornøyd med hvordan det går på stallen.

-I fjor fikk du i oppdrag å skaffe en andelshest med siktemålet Norsk Derby i år. Med 50 andeler ble det rimelig nok navnet Fifty Shares. Hvordan står det til?

- Alt ser bra ut. Han er ustartet, og jeg planlegger å starte ham i et maidenløp så fort det blir muligheter. Av de øvrige treåringene tror jeg de fleste vil befinne seg mer i kategorien sprint/miler enn stayer.

- Har fått hele ni toåringer i trening, og det er jo selvsagt alltid spennende å se hvordan den yngste årgangen utviklet seg. Syv av de ni er skandinavisk oppdrett (fire norske), så der tror jeg vi stiller sterkt.

- På eiersiden har jeg fått fireårige Eesha My Flowers i trening for amerikanske CJ Thoroughbreds. Samme eier har to hester hos Annike (Bye Hansen), og det er jo morsomt at de har fått øynene opp for Øvrevoll.

- Duca di Como var Skandinavias beste miler i fjor. Vant Polar Cup, men var aller best på sand i Sverige. Hva er planene med ham?

- Vårens store oppgjør er Pramms Memorial på Jägersro 24. mai. Håper at han kan få en start på Øvrevoll i forkant, ellers får vi improvisere. Kanskje kan det bli en tur på kontinentet, men for øyeblikket er det jo kun Sverige som holder det gående, så får vi se.

Av den litt eldre garde ser Cathrine med spenning frem til løp med Silver Falcon (toer i Derby og seier i St Leger 2017) og Master Bloom (seier i Dansk Derby og Norsk St Leger 2018 og SOC i fjor). - Silver Falcon virker å være klart på gang etter et par mellomsesonger.

Master Bloom ser også fin ut, har jo vunnet Dansk Derby og SOC på to løp i Danmark.  Nå er det bare å komme i gang, avrunder Cathrine