Fortsatt håp om sesongstart 23. april

Skrevet av Thomas Gjelsås,  09.04.2020
Artikkelbilde
Regjerende jockeychampion Jan-Erik Neuroth er en av mange som gleder seg til å komme i gang med sesongen.

Vi jobber fremdeles med sesongstart torsdag 23. april som mål. Jeg kan love dere at vi i samarbeid med Det Norske Travselskap, Norsk Rikstoto, og på egenhånd har sjekket ut alle muligheter for å kunne avholde galoppløp uten publikum. Slik vi vurderer det kan norske løp avholdes innenfor myndighetenes bestemmelser om smittevern. Nå får vi vente på endelig svar og smøre oss med tålmodighet.

Den siste uken har hestesporten fått to gode nyheter. Totalistatoravgiften er fjernet for 2020 og Norsk Rikstoto skal fortsatt bestå som et selvstendig spillselskap. Dette er svært godt nytt i en krevende tid hvor hele hestesporten står overfor en rekke utfordringer.

Det er ekstra hyggelig å se at alle trenerne har full fart på stallen og at treningen intensiveres inn mot sesongstart. Nå gleder vi oss til å komme i gang og lever i håpet om at første løpsdag ikke blir utsatt. Vi skal uansett gjøre hva vi kan for å komme i gang så snart som mulig, vel og merke på en forsvarlig måte. Det er ekstremt viktig for aktive, eiere og hele næringen. Men samfunnsansvar, liv og helse kommer alltid først.

God påske alle sammen! Og husk å ta vare på hverandre.

 

Thomas Gjelsås

Adm. direktør