Heier på Fifty Shares!

Skrevet av Tom W. Johannessen,  23.04.2020
Artikkelbilde
Fifty Shares med prinsesse Märtha Louise som er én av mange eiere som gleder seg til torsdagens debutløp for "Derbyhesten 2020". - Jeg har tenkt å komme meg opp på Fifty Shares en dag, vi får se når det passer i treningsopplegget.

Øvrevoll sesongåpner med hester - uten publikum. Med all respekt for de 37 andre firbeinte; én debutant spiller hovedrollen. Fifty Shares, med Hest360 og prinsesse Märtha Louise på eierlaget, kommer ut som favoritt i V4-4, åpningskveldens siste løp. 

- Vi har jo selvfølgelig veldig høye forventninger, men vi har fått høre at det er mange hester som trenger noen løp før de skjønner helt hva som foregår. Vi er håpefulle på at det går veien, men forstår selvfølgelig at dette kun er starten på en lang og suksessfull karriere, sier Märtha til Equus på vegne av seg selv og makker Geir Kamsvåg i Hest360. 

Fifty Shares - intet enkeltmannsforetak
Duoen skal selvfølgelig følge løpet via Rikstoto Direkte, det er ingen liten heiagjeng som "backer" hesten som ble kjøpt inn og trenes av Cathrine Erichsen. 
Nå er det nesten nøyaktig ett år siden 3-åringen første gang ble presentert for sine eiere på Øvrevoll: 
Fifty Shares, dette er intet enkeltmannsforetak...
- Vi skal sitt pal foran skjermen og se vår lille yndling gå løp, og vi streamer selvfølgelig live på Hest360, fortsetter Märtha som selv har hester på en liten privat stall.   

"Tøft for mange som har drevet med hest"
- Jeg vet det har vært tøft for mange som har drevet med hest under denne korona-krisen. Særlig har det slått hardt ned på rideskoler som ha måttet stenge stallene, og som mange steder har hatt dårlig økonomi fra før. Det har også vært tungt for folk som er vant til og trenger hesten for sin psykiske helse - og i denne kategorien er vi mange - og som ikke har kunnet komme seg til den "blåresepten" på fire bein. Jeg har selv hestene på en liten privat stall. Og med de nødvendige tiltakene med håndvask, og tider vi kan ri, så vi ikke er der med andre, har vi klart å være mye i stallen. 
Det har vært befriende og godt å være med hestene gjennom denne tiden. For meg har det vært viktig bare å ha noe jeg kan gjøre hver dag. Og når jeg kommer i stallen og får den myke mulen mot kinnet, ja da blir verdens problemer plutselig langt unna. Stallen er et fristed, en oppladningsstasjon. Jeg er sjeleglad for at jeg har hatt hestene gjennom denne tiden, oppsummerer Märtha Louise som i likhet med resten av heste-Norge er opptatt av at forhåndsregler blir fulgt under korona-krisen.

Forhåndsregler på Øvrevoll
- Vi vet at Øvrevoll har tatt sine forhåndsregler med desinfisering - og å holde god avstand. Det blir satt opp telt til hver jockey i stedet for de vanlige garderobene så man minsker smittefaren. Alle som er i nærheten av hestene har på seg munnbind, sier Märtha foran Øvrevolls sesongåpning - og debutløpet til Fifty Shares med jockey Nora Hagelund Holm på ryggen. Starttid er kl. 20.40.