Isidro er optimistisk

Skrevet av Birger Christensen,  15.04.2020
Artikkelbilde

Isidro Vergara holder til på Østerås med fine forhold for to- og firbente. Nå venter han i spenning på hva galoppsesongen 2020 vil bringe.

- Jeg ser frem til et spennende år og tror på mange seire og gode plasseringer. Jeg har en variert stall med friske, fine hester før sesongstart, og de fleste begynner å komme i form. Anachronist, som hadde en flott sesong i fjor med to seiere og mange plasseringer, har utviklet seg videre så jeg forventer at han kan være med i toppen på flere store løp. Serpico, som kom til stallen i fjor høst, hadde en fin avslutning på sesongen med en seier og flere plasseringer. Han trener godt og vi forventer en videre utvikling av denne flotte hesten. Det er også gledelig at Geist og hans eiere fant veien tilbake til stallen vår på slutten av sesongen i fjor. Også han har utviklet seg videre og vi tror han vil gi sine eiere en veldig hyggelig sesong.

Interessant nykommer

I vinter kjøpte Stall Petterøes Mix inn hesten Glorious Hero, kalt Mio på stallen, på Goffs UK January Sale Doncaster. Hesten kostet 60.000 Guineas som åring, men ble nå kjøpt inn for en mye hyggeligere pris. Glorious Hero er en tre år gammel hingst som har to starter bak seg. Han ser fantastisk ut, og vi håper og tror han kan utvikle seg betraktelig utover sommeren.- I tillegg har jeg to norsk oppdrettede toåringer på stallen som vi har avlet selv. De er født her på Østerås Gård og tilbringer vinteren her, men om sommeren og høsten har de løpt rundt på Gina Mathisens store beiter. Storyteller er etter Hot Marta (Hernando) og Appel au Maitre og ser tidlig ut. Han deler samme far og morfar som Appelina og Suspisious Mind, så vi har naturligvis store forventninger til denne hesten. Wingman er etter Hot Tyra (Singspiel) og Center Divider bruker nok litt lengre tid på å utvikle seg, men han trener bra og vi tror han vil bli en flott hest. Wingman er for kuriositetens skyld oppkalt etter Hot Wing fordi han liknet veldig som føll, så da er det bare å håpe på at han blir like god. Hot Wing er spesiell fordi jeg kjøpte han i sin tid inn fra Sverige og hadde i trening noen år før han flyttet videre.

Vinteren har vært noe krevende på grunn av mangel på snø i skogen hvor vi vanligvis legger inn grunntreningen vår, men Rene og resten av banemannskapet har jammen gjort det de kunne for å gi oss en god bane å ri på i vinter. Hestene ligger godt an så nå er det bare å glede seg til sesongstart.


Jeg har plass til et par hester til i trening hvis noen tenker at hesten deres kunne ha godt av å stå noen få minutter unna Øvrevoll, men benytte seg av de samme treningsfasilitetene. Ønsker alle nye og gamle eiere en fantastisk sesong