Mot tiende strake tittel

Skrevet av Birger Christensen,  01.04.2020
Artikkelbilde

Niels Petersen står bokført med ni strake trenerchampionater på Øvrevoll. Nå er han på jakt etter tittel nummer ti. Ingen andre trenere har mer enn syv på rad, og Niels er utvilsomt favoritt til å vinne på ny. Wido Neuroth, Cathrine Erichsen og Annike Bye Hansen er nok de nærmeste til å utfordre om det klaffer i storløpene.

- Synes at det ser veldig bra ut på stallen. Mange spennende to- og treåringer, og jeg føler i det hele tatt at det er en veldig fin bredde på stallen. Har mange ustartede treåringer, og det blir selvsagt utrolig artig å se disse debutere. Det er litt tidlig å trekke frem noen spesielt, men både stamme og eksteriør er veldig bra, beretter Niels.

Sist vinter ble det tur til Dubai etter at det i 2019 ble det  opphold på hjemmebane. Han er veldig fornøyd med treningsforholdene, men at det er et lite minus at hestene fra Skandinavia ikke har gått løp på en stund når de kommer ned.

- Jeg er veldig fornøyd med det Careless Whisper, Ascot Brass og Privilegiado leverte i sine løp. Motstanden var tøff, men innsatsen var veldig bra. Dermed valgte jeg å ikke starte Square de Luynes. Han trener helt strålende, men å møte topphester i sin beste form, føltes ikke riktig. Både han og Privilegiado var aktuelle for løp i Frankrike og/eller Tyskland i april, men nå blir det som man forstår ikke noe av. Derimot håper jeg at Øvrevoll kommer i gang så fort det er mulig. Det føles viktig for alle ledd i kjeden at det blir løp, men selvsagt må vi forholde oss til situasjonen. Spennende blir det å se hvordan det blir på Bro Park når de skal starte sesongen på søndag, Planen var at Niels skulle flytte inn i ny stall tidlig på nyåret. Det har dratt litt ut på tid, men etter påske er det klart.

- Det blir veldig fint å komme inn i nye staller, lyse og fine, sier Niels.