P-A is back on track

Skrevet av Tom W. Johannessen, Equus,  04.04.2020
Artikkelbilde
Per-Anders Gråberg årsdebuterer på Bro Park søndag! Han er definitivt en mann for den vinnerpaddocken han har besøkt flere ganger enn noen annen jockey. Her på Roy Arne Kvisla-trente Man In The Moon som P-A ikke rir søndag. Foto: Svensk Galopp

Han var i Dubai fra 9. november til 10. mars. Nå er Per-Anders Gråberg back on track. Bro Park er hans lekegrind, P-A var champion her i 2016, '17 og '18 og har 132 førsteplasser på banen. I fjor endte Elione Chaves én foran. Søndag er P-A klar for vinnerpaddocken. 

PROGRAM

LEVERINGSFRISTER

  • 12:45 V64
  • 13:29 V4
  • 14:15 Dagens Dobbel

 

* - Jeg håper ihvertfall det, sier han til Equus og går gjennom sjansene på Bro søndag. Han sitter på fire Catharina Vång-trente hester. P-A, som ikke har vært hjemme i vinter, har sett løpene fra pc'n i Dubai og studert løpsarkivet i etterkant. Han er som vanlig meget godt pålest:

- 3 Guidetti 
(1. løp) blir toer, treer eller firer. 1 Den of Thieves vinner nok dette løpet.

- 5 Hootenanny (V64-1) har gått bra. "Pullet", men holdt bra sist. Vant 9. februar. Står litt dårligere til, men regnes. Jeg mener imidlertid at 3 Hypochondriac stikker ut.

- V64-2, amatørløpet, bør 1 Franciskus kunne vinne. Daniel Mattsson er en god rytter.

- I V64-3 rir jeg ikke, men jeg kjenner hestene. Begge til Roy Arne Kvisla; 2 Dapple og 3 Man In The Moon tar av kilo, henholdsvis fire og tre. De var litt dårligere sist, men kjemper nok uansett høyt oppe. Jeg tror imidlertiud det blir tøft å gjøre noe med 5 Wontgetfooledagen som var god toer etter Ocean Side som fikk alt servert sist. Wontgetfooledagen kan være et friskt "spik"-forslag.

- 12 Madame Easter (V64-4) var ganske ok i oktober, november. Ny stall nå. En sving i 3.spor blir det nok herfra. Vi "åker med", jeg tror ikke dette er noen stor vinnersjanse. 10 Sir Duke kan være vinneren. Jeg vet at Andreas Tapia Dalbark er "opp" foran løpet.

- 1 Double Cash (V64-5) trenes av Patrick Wahl. Var veldig bra da han vant, "tappstart" før han rundet feltet sist, ble til slutt fjerde. Patrick er litt urolig for startsporet. Jeg må komme meg ut og tror det skal gå greit i et løp med flere startraske. 7 Visiteur Du Pom, med Elione Chaves går nok til tet og prøver å lede hele veien. Jeg tror imidlertid ikke den står hjem på 1400. Et jevnt løp, 9 Heavenly Pulse har vinnersjanse, har vunnet tre av de fem siste.

- 3 Jungle Dream (V64-6) er også en vinnersjanse, jeg rangerer denne sjansen likt med hesten i det forrige løpet. Jungle Dream ser fin ut; vant sist, liker å sitte bak hester. Jeg må "time" angrepet. 5 Skyhawk er sikkert i toppen her, og 2 Clinton jr. med Chaves er en "rolig" outsider. Dårlig rad, men jeg vet den jobber bra, sier P-A til Equus.   

OM BANEN: - Det er mer vinter- enn sommerbane. Fire kilo av er mer verdt nå enn om sommeren, sier Per-Anders Gråberg til Equus.

LEVERINGSFRISTER

  • 12:45 V64
  • 13:29 V4
  • 14:15 Dagens Dobbel