Sesongstart som planlagt torsdag 23. april

Skrevet av Thomas Gjelsås,  17.04.2020
Artikkelbilde

Med gårsdagens gledelige tilbakemelding til trav- og galoppsporten fra Helsedirektoratet, i tillegg til tilbakemeldingene fra kommuneoverlegen i Bærum, er vi klare til å gjennomføre første løpsdag på Øvrevoll torsdag 23. april. Løpene vil foregå med strenge restriksjoner og uten publikum.

Øvrevoll har over tid arbeidet for å legge til rette for løp i Norge. Dette er gjort i samarbeid med Det Norske Travselskap og Norsk Rikstoto, samtidig som vi har hatt dialog med våre naboland og vår egen kommuneoverlege. Tilbakemeldingene lokalt har vært positive og vi mener vi har et gjennomarbeidet opplegg som slik vi vurderer det kan avholdes innenfor myndighetenes bestemmelser om smittevern. Torsdag kom i tillegg den positive tilbakemeldingen til trav- og galoppsporten fra Helsedirektoratet, og søndag arrangeres det travløp på Jarlsberg Travbane i Tønsberg.

Vi vil mandag publisere en egen artikkel med retningslinjer for aktive og funksjonærer.

I likhet med travet vil det inntil videre ikke være mulig å delta for utenlandske kusker/ryttere, inkludert fra Sverige. Vi er opptatt av å ha helhetlige norske retningslinjer sammen med Det Norske Travselskap og ber om forståelse for dette. Dette gjelder i første omgang løpsdagen 23. april og oppdatering følger mht de påfølgende løpsdagene.

Svenske og danske hester kan starte i Norge, men det må da avtales med hjelp bosatt i Norge for å håndtere hestene. Det vil si at hestene må ha norsk stedfortreder som trener også.

Norske trenere/jockeyer/etc, har slik NJ og DNT tolker bestemmelsene, per nå heller ikke anledning til innreise i Sverige uten å pådra seg 14 dagers karantene ved retur.

Se artikkel fra DNT sin hjemmeside www.travsport.no rundt reiseråd:

http://www.travsport.no/Koronavirus---temaside/Reiserad-/

Se temaside fra travsport.no for Koronavirus

http://www.travsport.no/Koronavirus---temaside/

 

Nå ser vi frem imot sesongstart, og det blir ekstremt viktig at alle overholder de nødvendige restriksjoner og tiltak som er iverksatt for å kunne avholde løpene innenfor myndighetenes bestemmelser om smittevern.

En løpsdag uten publikum betyr at kun trener/eventuell stedfortreder samt den som leier hesten har adgang. Det betyr dessverre også ingen eiere. Det vil kun være høyst nødvendig personale på arbeid og det vil være vakthold ved porter og på området for å sikre at alle regler og retningslinjer overholdes.

Mer informasjon kommer fortløpende, og ved spørsmål er det bare å ta kontakt med administrasjonen.

 

Thomas Gjelsås

Adm. direktør