Sparetiltak grunnet koronasituasjonen

01.04.2020
Artikkelbilde

Styret i Norsk Jockeyklub besluttet denne uken å ta nødvendige grep for å sikre økonomisk forsvarlig drift i en meget vanskelig situasjon. Et virkemiddel som tas i bruk er å senke premiene i alle hovedløpene med 15 %. Hovedløpene for norskoppdrettede og hverdagsgaloppen blir ikke berørt nå.

Link proposisjoner storløp Norge 2020

Det er viktig å understreke at dette gjøres med tungt hjerte, og det er et krisetiltak som blir gjort kun for 2020. Premienivået skal så langt det er mulig justeres tilbake i 2021. Den alvorlige situasjonen som har oppstått med unntakstilstand i Norge, og herunder Norsk Rikstotos meget vanskelige økonomiske situasjon, gjør at vi ser oss nødt til å iverksette tiltak omgående. Dette er bare et av mange tiltak. Vi har permittert flere ansatte, og i tillegg satt ytterligere brems på en allerede presset kostnadsside.

Øvrevoll Galopp har fått en rekke avbestillinger av diverse arrangementer, og har dermed allerede tapt store inntekter. Vi gjør alt vi kan for å opprettholde et godt nivå i 2020 og det jobbes for fullt med innsalg av nye aktiviteter og arrangement.

Styret i Norsk Jockeyklub har også besluttet å satse på sesongstart som planlagt torsdag 23. april. Sammen med Det Norske Travselskap og Norsk Rikstoto arbeides det med å få på plass løpsaktivitet i Norge så snart det lar seg gjøre.

Thomas Gjelsås, Adm. direktør

Merk at 2. termin Norsk Derby 2021 blir utsatt. Dette da terminen med etterinnmeldingsmuligheter er ment å være etter avholdte Breeze Ups på våren.