Spennende oppfølging

Skrevet av Birger Christensen,  29.04.2020
Artikkelbilde
Jan-Erik Neuroth og Mongolian Navy ©hesteguiden.com/

Årets første løpsdag gikk helt etter oppskriften i disse spesielle tider. Torsdag er det klart for syv løp, og dermed går første løp allerede kl 18.05. Å tippe til de første løpsdagene er nesten alltid et problem. Men etter de tre første dagene, er vi fremme ved 17. mai, og da begynner det å danne seg et bilde av hvilke trenere som har hestene sine langt fremme. Og skulle du ha gått glipp av Duca di Comos løp sist søndag, er det viktig å bli oppdatert på den biten. Favoritten til Pramms Memorial 24. mai er uten tvil nevnt.

Vi går direkte på banker for Sir Leo i V5-1. Han gikk veldig bra mot de beste i årgangen i fjor, og vi synes oppgaven virker passende.

På åpningsdagen tok Jan-Erik Neuroth to fine seire med Zahara og Everest Voice. Vinnertallet på Øvrevoll er nå 199, og torsdag kan det bli jubileum.

- Jeg har fem ritt, men jeg har ikke fått tid ennå til å vurdere motstanden. Men blir det ikke noen seier torsdag, satser jeg selvsagt på at jubileet er nært forestående.

Litt overrasket ble vi over å se Jan-Erik være starterklært på Klampenborg lørdag (fem ritt) og Jägersro søndag (to ritt).-Ja, dette blir en litt spesiell helg. Vi har to hester på stallen som skal ut i storløp. Zahara møter gode hopper, men årsdebuten var så bra at jeg er litt optimistisk. Buddy Bob møter deler av den skandinaviske eliten, så det er en tøff oppgave. Men han trener bra, og det blir spennende.

-Hvordan løser du logistikken med å komme til banen?

- Jeg setter meg i bilen og kjører alene. Regner med å skifte i bilen, og planen er også å overnatte ved banen i bilen. Det går nok fint. Men vel hjemme igjen blir det to ukers karantene.

Som man forstår, er det spesielle tider denne våren. Håpet er at det i løpet av sommeren vil skje endringer i positiv retning. Inntil videre får vi glede oss over at galoppsesongen er i gang.