Vi er i gang!

Skrevet av Birger Christensen,  22.04.2020
Artikkelbilde

For et par uker siden, var det ikke alle som trodde at det skulle bli start på Øvrevoll 23. april. Nå er det et faktum, og det er vi veldig glade for. At det er flere restriksjoner i starten, må vi leve med. Vi føler at det viktigste er at det er jobbet godt for å få hestesporten i gang igjen. Om en stund er det kanskje mulig også for publikum å være til stede for å heie på "sin hest",

Ser vi på åpningsdagen i fjor, ble det seier for hele tre av torsdagens deltakere. Twisted vant for Gina Mathisen og kan bli årets første vinner i år. Mongolian Navy (Pål J Nordbye) seiret like godt i sesongens tre første starter. Han endte opp med å bli mestseirende hest på Øvrevoll med fem seire. Sjanse for å vinne på åpningsdagen for andre året på rad, har også Crossroad Blues. Her var trener Are Hyldmo veldig positiv i et intervju før påske.

En trener og en jockey står bokført med 399 seire på Øvrevoll. Vi snakker om Hallvard Soma og Carlos Lopez. Sistnevnte rir i samtlige seks løp, og i sekstetten Meandyoutwo, Asaks Ambition, Ciccarelli, Silver Dalen, Spitzbergen og Kasai er det vel fort en vinner. Hallvard sender ut Fix Fox, Ciccarelli og Rock Dancer, kanskje kan begge feire samtidig om Ciccarelli vinner. Langt unna et jubileum er heller ikke Jan-Erik Neuroth med 197 vinnere så langt på hjemmebane. Fjorårets champion drøyer nok ikke lenge før tallet 200 er et faktum.

Blant nye og spennende hester til start, er veldig mange spente på Fifty Shares. Cathrine Erichsen har vært fornøyd med det hun har sett i vinter, og at han starter allerede nå, tror vi betyr at alt er i orden. Den flotte kvartetten Lord Divine, Silver Falcon, Duca di Como og Master Bloom har alle vunnet i årsdebuten som treåring. For Silver Falcon og Duca di Como var det samtidig snakk om livsdebut. Vi tror Fifty Shares følger opp på torsdag.

 Vel møtt til ny sesong, selv om vi må vente litt å treffes på banen. Men torsdag er vi i hvert fall i gang.