Suverene vinnere på første dag

Skrevet av Thomas Gjelsås,  22.08.2020
Artikkelbilde
London Rock ©hesteguiden.com

Det ble en bra opptakt til søndagens Derbydag med syv spennende løp på dirt, ponniløp og åringsauksjon. Nå er alt klart for søndagens Derbyfest. Det blir et annerledes Derby i år, men de sportslige høydepunktene står i kø som vanlig. Covid-19 med de strenge restriksjoner det medfører, har nok også lagt en demper rundt årets auksjon. Når i tillegg kun et fåtall av årets norskoppdrettede ble vist frem på Øvrevoll, var det heller ikke lett å tiltrekke seg mange kjøpere. Det ble nok solgt flere hester etter auksjonen. Nå får vi evaluere sammen med NFFF og få friske tanker på bordet før neste år.

London Rock (Il Campione) har hatt en veldig god sesong, og sammen med Luis Toro ble det enkel seier i det første løpet. Dette var årets fjerde fulltreffer. -Han gjør sakene sine virkelig bra. Jeg synes han fortjente denne seieren, og ser lyst på fortsettelsen, uttalte Are Hyldmo.

©hesteguiden.com

Fibonacci ©hesteguiden.com

Fibonacci (Stall Bonne Nuit) har vært ute mot tøffe konkurrenter ved flere anledninger. I dagens maidenløp ble det suveren seier for Carlos Lopez. -Jeg synes han gjorde et godt løp i dag, og er veldig fornøyd med innsatsen. Nå gleder vi oss stort til morgendagen. Stallen stiller sterkt og jeg synes alt ser bra ut før årets Derbydag, fortalte en optimistisk Niels Petersen.

Buckyboy ©hesteguiden.com

Et flott felt kom til start i NFFFs løp. Best av alle denne gang var Buckyboy (Team BB) som leverte en sterk spurt til seier for Malin Holmberg. Dette har blitt hans varemerke, og den norskoppdrettede fireåringen passerte 100.000 kroner innløpt i år. -Han gjorde en sterk innsats i dag, og jeg synes sesongen så langt har vært bra for hans del. Det er klart at vi nå er veldig spente foran morgendagen. Flere av stallens beste hester skal i aksjon, og vi gleder oss, sa en offensiv Cathrine Erichsen.

Phoenix Dancer ©hesteguiden.com

Phoenix Dancer (Værelse 9) har ikke hevdet seg i toppen på en stund, men nå var det tid for å vise seg frem. Sammen med lærlingen Nora Hagelund Holm danset han unna nedover oppløpet til overlegen seier. Spillerne hadde god tro på hesten som var et tredjevalg i løpet, og er trent av Hallvard Soma. -Han hadde et riktig løp på papiret i dag, og vi har hatt fokus på å få opp trivselen med hesten i trening. Det var virkelig gøy å se han i topp slag i dag. Han liker seg på dirt og det blir en spennende høst, sa Lisette Olai-Olssen fra Stall Soma.

Eternal Flame ©hesteguiden.com

Vi fikk en ny suveren vinner i amatørløpet. Ida Tandberg var tidlig med i tetbildet med favoritten Eternal Flame (Fam. de Mora). På oppløpet suste de unna til en imponerende og overlegen triumf. -Han var virkelig god i dag, og jeg følte at vi hadde god kontroll. Dette var deilig, sa en glad rytter Ida Tandberg.

Punktum Finale ©hesteguiden.com

Det sjette løpet ble et spennende oppgjør med mange vinnerkandidater. Punktum Finale (Stall Mellow) og lærlingen Willa Synøve M. Schou viste seg som de sterkeste oppunder mål og stakk av med seieren. Det var en morsom seier for trener Tollef Langvad. I spillet var Punktum Finale et sjettevalg i V5, og et femtevalg i V4.

Deecider ©hesteguiden.com

Deecider (Stall Borealis) vant fra front i det siste løpet. Der ble han hele veien til mål sammen med Alan Wallace, og de vant foran en godt avsluttende Geist. Trener Hallvard Soma fikk en god dag på jobben med to seire. Nå ser vi frem til søndagens store Derbydag.