En forrykende aften

Skrevet av Thomas Gjelsås,  06.08.2020
Artikkelbilde
Zeraphine ©hesteguiden.com

Det var flott sport på Øvrevoll torsdag. Flere større løp stod på agendaen, og vi fikk oppleve noen virkelig gode prestasjoner. Seaside Song imponerete i Lanwades Stud Stakes (L), og det samme gjorde Zeraphine i Eivind Eckbo Legats Vandrepokal. I Derby Trial vant Whspering Ocean foran Jet Action. Nå gleder vi oss stort til søndag 23. august! Duoen Nathalie Mortensen/Annette Stjernstrand vant hele tre løp på det som ble en strålende sommerkveld. på galoppbanen.

Zeraphine (Bo Tommy Nygård) var sist ut fra start i Eivind Eckbo Legats Vandrepokal. Hun innledet noen lengder bak feltet, men avslutningen var meget imponerende. Elione Chaves red storløpsvinneren som nå har full pott etter to starter. -Hun gjør et meget godt løp i dag. Det blir veldig spennende å følge fortsettelsen med henne, uttalte trener Wido Neuroth.

Eirik Stenhaug

Tinolo ©hesteguiden.com

Fire år gamle Tinolo (Mr Ascot) kjempet mot de beste i årgangen på flatløp i fjor. Nå har han startet på en hekkekarriere for trener Cathrine Erichsen, og innledningen har vært god. I en spennende finish vant han til slutt med en snau lengde for Henrik Engblom. -Han gjør dette på en fin måte og har en god utvikling. Eieren ønsker seg en god hekkeløper, og jeg synes Tinolo har startet lovende. Prestasjonen i dag var bra, oppsummerte Cathrine Erichsen.

Backcountry  ©hesteguiden.com

Backcountry (Nathalie Mortensen) gikk rett til front og ble der helt hjem. Han fulgte opp seieren for fjorten dager siden med Nathalie Mortensen på ryggen. Hesten var et fjerdevalg i spillet og vant foran Dardenne. Trener er Annette Stjernstrand.

See You Soon  ©hesteguiden.com

Samme duo hadde See You Soon (Nathalie Mortensen) til start i amatørløpet. Cicero Lemos tok kontroll på løpet allerede fra start. Fra front var de aldri truet og fjerdevalget stakk unna til en helt suveren seier. Etter mange fine plasseringer, var det virkelig fortjent at fireåringen nå fikk en seier.

Madi Banja ©hesteguiden.com

En rask 900 meter var oppgaven i kveldens femte løp. Det endte i en meget jevn duell mellom London Rock og Madi Banja. Førstnevnte ble dømt først på målfoto, men rekkefølgen ble endret grunnet undervekt. Dermed tok Nathalie Mortensen og Annette Stjernstrand kveldens tredje seier. Det er rett og slett imponerende! Denne gang var det Martin Rodriguez som red vinneren.

DJ's Dream ©hesteguiden.com

DJ´s Dream (David Smith og Joe Harper) var spilt til favoritt over favorittdistansen på 900 meter. Lærlingen Nora Hagelund Holm løste oppgaven fint, og de holdt unna med grei margin. -Dette var fortjent. 1100 meter og oppover er akkurat litt for langt for han, og det var moro å se han vinne igjen i kveld over litt kortere distanse. Dette var bra, sa trener David Smith.

Whispering Ocean  ©hesteguiden.com

Flere av forhåndsfavorittene til Norsk Derby var samlet til start i Derby Trial, og det hele virker fortsatt åpent før det store slaget søndag 23. august. Neuroth-duoen Jet Action og Nordic hadde et klart overtak tidlig på oppløpet, men ute i banen kom Whispering Ocean (Stall Bright Side Of Life) med en solid sluttspurt til seier foran Jet Action. -Dette var hans klart beste innsats til nå. Det var planen å ta det rolig fra start, og han likte også baneunderlaget i kveld. Nå gleder vi oss til Norsk Derby, og jeg ser lyst på mulighetene, sa en tilfreds trener Niels Petersen.

Seaside Song ©hesteguiden.com

Det aller gjeveste løpet var Lanwades Stud Stakes (L) for de beste hoppene, og det ble et meget fint løp å se på. Seaside Song (Stall Irish Coffee – Easy) stakk rett til front, og hun var tøff nok til å holde flere sterke konkurrenter fra livet oppunder mål sammen med Carlos Lopez. -Dette var en solid innsats. Hun trives nok ikke altfor godt med å reise, men samtidig er det heller ingen tvil om at hun går gode løp på Øvrevoll. Dette er en fantastisk hest, sa en svært fornøyd trener Cathrine Erichsen etter kveldens andre seier.

Thunderey ©hesteguiden.com

Wido Neuroth og Stall Perlen sendte hele fire toppstammede toåringer til start i avslutningsløpet. Det endte i en flott duell mellom stallvenninnene Thunderey og Voix D´Amie. Førstnevnte vant for Sandro De Paiva. -Jeg har mange fine emner på stallen og det er alltid spennende å se toåringene når de kommer til start. De trenger å lære og noen skal ha mer distanse også. Måten de to første stakk unna på til slutt her var imponerende. Dette er hester jeg har høye forventninger til, uttalte trener Wido Neuroth.