Captain America er død

Skrevet av Birger Christensen,  10.08.2020
Artikkelbilde

Mandag mottok vi den svært triste nyheten om at Captain America er død. Etter løpet på Klampenborg søndag var det veldig varmt, og han ble dehydrert.  I etterkant pådro han seg tarmslyng, men tross intens jobbing på Dyrehospitalet, gikk det ikke å redde ham.

- Ekstremt trist. Har nå mistet to hester på to uker, og det er tungt. Captain America var en bauta på stallen, og det var leit at det skulle ende på denne måten. Han var en helt rå hest med en magisk speed, og det har vært en ære og fornøyelse å ha vært trener for ham, beretter Annike Bye Hansen. Sammen med eier og oppdretter Espen Ski har det vært veldig mye å glede seg over.

De aller fleste husker Captain America som en strålende sprinter. Men frem til og med sesongen 2016, var han nesten utelukkende en miler. I 2014 klarte han til og med å vinne på 2400 meter. 

På slutten av 2016 og tidlig i 2017-sesongen tok det fart.

Seieren i Bro Park Vårsprint var noe av det heftigste vi har sett. Helt ytterst og helt bakerst utpå oppløpet, men så skjedde det. Her kommer CAPTAIN AMERICA, ropte speakeren og trodde nesten ikke det han så. I god tid før mål var han først, og alle var målløse.

Det som likevel imponerte mest på oss, var fjorårets sesong. Som niåring kom han tilbake etter et 2018 med skader og problemer. For andre gang ble det seier i sprinten på Bro Park. Deretter ble han knallsterk toer i Polar Cup, før han avsluttet med en strålende seier i Norsk Jockeyklubs Sprintløp.

For disse prestasjonene ble han kåret til årets sprinter, og det er voldsomt imponerende av en niåring.

Totalt ble det 17 seire på 68 starter, altså en seiersprosent på 25. Han var på trippelen i over halvparten av startene og løp inn 2 398 707 kroner.

Vi som var på sidelinjen, takker for alle de flotte opplevelsene vi fikk være med på.