En veldig viktig løpsdag

Skrevet av Birger Christensen,  05.08.2020
Artikkelbilde
Nordic

Torsdag er det en løpsdag på Øvrevoll helt etter vår smak. Programmet er veldig variert med to flotte hoppeløp, amatørløp og hekkeløp. To 900-metere på strak arm frister også, vi har alltid hatt sansen for disse oppgjørene uten sving. Men denne gang starter vi ferden i Derby Trial, som denne gang er mer interessant enn på mange år. Glem forresten ikke at det denne torsdagen er tilbake til kveldsløp med V65-start kl 18.15, for øvrig med et flott sprintløp.

Derby Trial har ofte vært et skritt på veien til Derby, som mange har hoppet over. Med to og en halv uke til Derby er det et veldig interessant felt i år. Vi tror Derbyvinneren er i feltet, og et litt vågalt tips er at de fire av de fem beste i Derby starter i Derby Trial torsdag. Hør gjerne fra deg om du har en mening om Derby, vi vil prøve å få opp stemningen etter at vi har sett Derby Trial.

Mange vil kanskje stusse over vinnertipset på Native Star, som kun har startet en gang. Men debuten var positiv som toer bak Jet Action, og vi tror det er mer å gå på. Ellers er det som så ofte før, med Wido Neuroth og Niels Petersen i forgrunnen. Wido har 20 Derby-seire, Niels står med 12. På Øvrevoll er det imidlertid 6-6, og det er etter vår oppfatning disse to det vil stå mellom. 

Flotte hoppeløp

Lanwades Stud Stakes er et Listed-løp for hoppene med våre beste på startstreken. Her blir det veldig spennende å se treårige Ascot Brass mot den eldre eliten. Jevngamle Victoria Placa ble slått på målfoto på Bro Park og slo da blant annet Seaside Song klart. Sistnevnte var for øvrig toer i dette løpet i fjor bak Appelina, som har lagt hesteskoene på hyllen. Nå er det stallvenninnen Nouvelle Lune som skal forsvare stallens ære. Vi tror dog ikke at 1600 meter på Øvrevolls gress er favorittretten, men toppnivået er trolig høyest blant de startende. 

De toårige hoppene har sitt store løp Eivind Eckbos Legats Vandrepremie. Selvsagt utrolig spennende å se de flotte ungdommene, men de er så tidlig i karrieren, at vi først og fremst tenker talenter. Her kan det også være noen objekter å snappe opp fremover høsten.

Onsdag er ikke værmeldingen den beste. Men på torsdag tror vi på en knallfin løpsdag, og kanskje har regnet dagen før bare gjort godt. Selv om det ikke er plass til alle på publikumsplass, håper vi riktig mange følger flott sport. Vi gleder oss.