Nordling, Lund og Svartshoel topper

Skrevet av Birger Christensen,  21.08.2020
Artikkelbilde

Det har vært avholdt Derby på Øvrevoll siden starten i 1932. ja, det ble faktisk arrangert Derby på Bjerke i 1930 og -31. Vi har konsentrert oss om de løpene som er blitt arrangert på Øvrevoll, og da er det Ole Svartshoel og Arnfinn Lund som deler toppen blant trenerne.

De har vunnet syv ganger hver, Svartshoel vant også en gang på Bjerke. Arnfinn Lund er den desidert mestseirende treneren på Øvrevoll med 1686 seire. Han startet sin Derby-suksess i 1973 med Starry Ho med en herlig eiergjeng i Stall Beauty. Det var 38 år mellom første og siste seier for Arnfinn, den siste kom i 2011 med Without Fear.

Duoen Wido Neuroth og Niels Petersen er mye i vinden foran årets Derby. De har begge gått til topps seks ganger, og vi tror en av dem tangerer lederne på søndag. 

Are Hyldmo har fem seire, den første kom da Are kun var 25 år i 1984 med Winning Flush. Ingen av de øvrige aktive har mer enn  to seire, så det er nok noen år til det blir endringer i toppen.

Gunnar Nordling er suveren blant jockeyene. Han har vunnet Norsk Derby åtte ganger, ingen andre har flere enn fire seire. Nordling startet sin sterke serie med Beldale Rep i 1979 og avsluttet i 1997 med Parthe.. Janos Tandari og Fredrik Johansson følger nærmest med fire vinnere. 

Trenere og jockeyer med minimum tre Derbyseire:

7 Ole Svartshoel

7 Arnfinn Lund

6 Wido Neuroth

6 Niels Petersen

5 Are Hyldmo

3 Torleif Bache

3 Terje Dahl

3 Rune Haugen

Jockeyer:

8 Gunnar Nordling

4 Janos Tandari

4 Fredrik Johansson

3 Walter Buick

3 Chris Cordrey

3 Lennart Hammer-Hansen

3 Rafael Schistl