Spennende vorspiel

Skrevet av Birger Christensen,  20.08.2020
Artikkelbilde
Mestre dos Magos ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Lørdag er det klart for en frisk oppvarming til Derbydagen søndag. Det har vært en vellykket seanse de to siste årene, og selv om det ikke er like åpent rundt arrangementet i år, ser vi frem til en interessant runde. 

Samtlige løp lørdag går selvsagt på sandbanen. Gresset spares til årets viktigste galoppdag på søndag, og derfor dukker den ene sandbane-eksperten etter den andre opp lørdag. Dickie Dickens, Mestre dos Magos og Crossroad Blues har alle vært best på sand, og da må en slik løpsdag benyttes. Mestre dos Magos vant på denne løpsdagen i fjor, og vi tror sjansen er god i år igjen.

Bankerervalget i V5 faller på 10 Fibonacci i V5-1. Løpet sist på Klampenborg var ikke noe å skryte av, men innsatsen på Øvrevoll har vært god nok til å vinne i denne klassen. Stabile 5 Perfect Illusion ser for oss ut til å være et godt trippelobjekt.

Lørdagen innledes med et sprintløp for hester i nærheten av eliten. Tina Smiths duo IKC Fiction og Pal O'Mine hevder seg nesten alltid i denne klassen, særlig når det er snakk om 1100 meter på sand. Nå er det spennende motstand fra Sverige, og vi gleder oss til et fartsfylt oppgjør. 

Etter løpene er det klart et par ponniløp og så auksjon av norskoppdrettede åringer. Undertegnede har aldri eid en hest alene, men kan anbefale å spleise på en hest. sammen med venner og/eller kjente. Jeg kaller den for "hesten min" når det er løpsdag, selv om jeg bare eier ti prosent. Er man heldig, kan det jo tenkes at den løper inn penger til havre, med flere sammen blir det uansett ikke så veldig dyrt.