V65 med fallgruber

Skrevet av Birger Christensen,  12.08.2020
Artikkelbilde
Stogas Dancer

Torsdagens løpsdag er den siste før den store Derbyhelgen om halvannen uke. Da er det løp på sandbanen lørdag til lunsj. Søndag er det årets store dag i norsk galopp, med Norsk Derby, Marit Sveaas' Minneløp og en bråte med andre storløp på menyen. Dette kommer vi tilbake til. 

Først skal vi imidlertid gjennom en spillemessig interessant torsdag, hvor de som jakter "kassa" bør kjenne sin besøkelsestid. Her står utfordringene i kø. De tipsene som publiseres vil sprike i alle retninger, for her er det nesten like mange meninger som det er starthester. Vår anbefaling er å gå sammen om et litt større system, en liten utbetaling ser vi på som en minimal sjanse. 

Vi fant ingen bankere, men om man skal ha sjansen, må man gå tynt i et par løp. Derfor valgte vi å stå alene på to hester med startnummer. 1 Jennyoje i V64-2 og 1 Silky Road i V65-4 blir våre halmstrå, og særlig føler vi at førstnevnte er risikabel, men når seks heldekk koster oppunder millionen, må det gjøres noen valg. 

Amatørene kjemper en knallhard kamp om Øvrevoll Hestesport Cup, hvor det kjempes om en flott løpssal. James Fitzmaurice leder med 42 poeng og sitter på Stogas Dancer torsdag. Han kan bli tatt igjen av Ingrid Vik (rir Oliver) med 36 poeng og Ida Tandberg (Tsupermand) med 34 poeng. De impliserte vil nok følge med på poengene, men hvis James er topp to, holder det til seier.

Ellers tror vi det kan bli en meget solid DD-odds med 182 mulige kombinasjoner. En DD-odds på under 50 tror vi ikke på, mer sannsynlig tror vi det er at det blir tresifret. 

Lykke til torsdag, deretter er det bare å glede seg til neste helg.