"Duca" fullstendig overlegen

Skrevet av Henrik Salberg/Tom W. Johannessen, Equus,  23.08.2020
Duca di Como ©hesteguiden.com

"Han er best på sand, men jaggu er han god på gress også". RD-reporter Morten Myhre satte de riktige ordene på en ny femstjerners prestasjon fra 5-årige Duca Di Como. Han dundret fra sterke konkurrenter som så litt svake ut bak den skimle kanonen i Polar Cup.

Backcountry var raskest ut fra spor 10, Elione Chaves så ingen grunn til å trykke Duca-gassen i bånn. Men etterhvert kom han opp innvendig og til tet. Og det så aldri spennende ut. Da jockeyen ba om mer, var alt over. 267 000 kroner var "Duca"s seier nummer 12 verdt.
- He does everything, sa Elione Chaves i etterkant. Han var igjen en imponert rytter.
- Dubai? Det er ikke utenkelig, vi har noen planer, sa trener Cathrine Erichsen på seremoniplass.
Sterk toer, på behørig avstand, ble Match Maker, også den fra Cathrine Erichsens stall.

Eesha My Flower ©hesteguiden.com

Lett for Eesha My Flower
Hun er født i USA og har amerikansk eier. Søndag brydde Eesha My Flower seg lite om handicap-tallet da hun lett beseiret medsøstre med høyere formtall på likevekt. I Erik O. Steen Memorial, søndagens 9. løp, jockey Elione Chaves full kontroll på ryggen av vinneren.
Cathrine Erichsen trener, hun var tre ganger i vinnerpaddocken søndag.
Niels Petersen var altså samme attraktive sted fem ganger, Annike Bye Hansen og Annie De Mora vant ett løp hver. På jockeysiden tok Carlos Lopez fem, Elione Chaves vant to løp, mens Jacob Johansen, Manuel Martinez og Ida Tandberg satt på hver sin vinnerhest.

Face of Energima ©hesteguiden.com

Face  Of Energima vant Geberit Derby Mile

Den seiersvante kombo’n Niels Petersen/Carlos Lopez tok en flott triumf i Geberit Derby Mile med drøye 84 000 kroner i førstepremie. Face Of Energima, som var ute i Dansk Derby sist, svarte svært godt på de fleksible blinkersene og vant til slutt kontrollert. - Dette er en fin hest, men han er litt «grønn» og urutinert enn så lenge. I dag viste han en fin speed, sa Lopez fra vinnerpaddocken.
- Vi valgte å gå ut her istedenfor i hovedløpet da det ikke hadde blitt helt rettferdig overfor hesten synes vi, la trener Petersen til.

Herewegodandy ©hesteguiden.com

Gull til Gulliksen!
Han vant verdenscup i sprangridning som 60-åring. Søndag tok Geir Gulliksen gull på Øvrevoll.
Stall Gullik AS eier Herewegodandy, ridd av Carlos Lopez. Dandy’n imponerte i The Heatherwold Cup. Han bommet starten, men traff på resten i et løp der mye betrodde Zeraphine ikke hadde sin beste dag.
– Det har alltid vært naturlig å se mot galoppsporten, sa Geir Gulliksen. Niels Petersen trener Gulliksens 2-åring, Gulliksen trener Niels’ 15-årige datter Julie i sprangridning.

Purple Ace ©hesteguiden.com

Purple Ace – norskfødt ess
Purple Ace vant lett 16. juli og like lett i Skandinavisk Mesterskap for 2-åringer. Han ser ut som den beste norskfødte i årgangen. Cathrine Erichsen trener. Han karakteriseres av oppdretter Bjørn Syversen «som litt heit», Syversen plusset ellers for det meste. – Til å være norskfødt er han helt «outstanding», sa Syversen blant annet. Manuel Martinez red vinneren, Raphael Freires Leave No Trace ble god toer.

Buffalo Soldier ©hesteguiden.com

Lett for Buffalo og Ida
Ida Tandberg vant helt overlegent med Buffalo Soldier som imponerte i dagens første løp; Longines Ladies Cup med 35 000 kroner og mye prestisje til vinneren. Tandberg vant med Eternal Flame lørdag, også den fra Annie de Mora. Altså en dobbel til Annie og Ida denne helgen.
- Dette var skikkelig gøy!
Det har løsnet, jeg føler jeg får det til bedre nå. Buffalo rir jeg på hver dag så han har en spesiell plass i mitt hjerte, sa en tydelig rørt og glad Ida Tandberg etter løpet.  My Cup Of Tea holdt til sølv etter offensiv satsing fra start.

Wishformore ©hesteguiden.com

Petersen-toget i gang
Niels Petersen noterte dagens første trenerseier med 4-årige Wishformore i V64-2, Ford RøhneSelmer-løpet. Sammen med Carlos Lopez fikk vinnerhesten et fint løp i rygger i løpet over en 2400 meter som gikk rolig for seg underveis. Wishformore speedet inn til enkel seier for sine hardtsatsende eiere i Stall Bonne Nuit.
- Dette er den største dagen her på Øvrevoll i løpet av året - så det er viktig med stang inn. En flott start!, oppsummerte Nils Petter Gill etter løpet.

Our Boy John ©hesteguiden.com

Lett for Durant-hesten
Sunbreak og Anna Pilroth holdt farten og stilen veldig lenge, men Our Boy John og Jacob Johansen var på skuddhold i V64-5. Det var ned med skylappene, og vips var det avgjort. Annike Bye Hansen trener, og Troy og Yvonne Durant eier. Yvonne er av og til oppe på Johns rygg, årets 50 åring var en av verdens beste kvinnelige jockeyer – hvis ikke den aller beste. Annike var en glad trener i vinnerppadocken, men hun mente hun «var underdog i storløpene».
Det var før Swedish Dream galopperte inn til sølv og 235 500 kroner i Sveaas-løpet!