Whispering Ocean i Norsk Derby

Skrevet av Tom W. Johannessen, Equus,  23.08.2020
Artikkelbilde
Whispering Ocean ©hesteguiden.com

Petersen-toget hadde full fart gjennom hele Øvrevolls Derby-dag. I hovedløpet, den 88.utgaven av norsk galoppsports hovedoppslag, seiret favoritten Whispering Ocean. Sammen vant Carlos Lopez og Niels Petersen fem løp, og Niels ble historisk.

DET HISTORISKE FØRST: Niels vant med Square de Luynes i 2018 og med Privilegiado i 2019. Trippelen kom altså med Whispering Ocean som var lengden raskere enn sølvvinner Jet Action søndag. - Det er denne dagen vi vil lykkes. Det ligger mange, mange timer bak, oppsummerte Niels, barnefødt i København. Han sendte velfortjent ros til hele Team Petersen som viste frem hester i absolutt toppform. Sveaas- og Derby-seier og drøye halvannen million kroner inn. Who could ask for more.

NIELS PETERSEN sikret søndag et nytt Øvrevoll-championat mens nyttårsrakettene fortsatt ligger i sommeropplag. Dette er hans tiende på rad. Derby-seieren var ellers hans 13. i Skandinavia og den syvende på Øvrevoll:
Årene er 2010 (Go Go Gadget), 2012 (Old Pal), 2014 (Eye In The Sky), 2016 (Our Last Summer), 2018 (Square de Luynes), 2019 (Privilegiado) og 2020 (Whispering Ocean).
Ole Svartshoel har åtte Derby-seire; én av dem tatt på Bjerke før galopphestene flyttet til Øvrevoll 26. juni. Arnfinn Lund har syv, Wido Neuroth seks på Øvrevoll.

CARLOS LOPEZ viste søndag igjen hvilken strålende jockey han er; pålest og kald i alle situasjoner. Han satt på gullhesten Bullof Wall Street i Svenskt Derby og tok sølv med Careless Whisper i den danske utgaven. Intet dårlig år for mannen fra Chile som var rørt i vinnerpaddocken denne gang: 
- Amazing, sa han og gjentok ordet. Han sa ellers at du må stole på hesten og stole på deg selv. Det gjorde Carlos til gagns søndag med fem førsteplasser. Alle kan stole på Carlos.
Han vant med sitt ene oppsitt lørdag og har nå 24 seire på Øvrevoll i år. Da kan vi allerede nå gratulere med et nytt championat, han har seks fra før og jakter avdøde Janos Tandari som står med åtte. Carlos gikk til topps i 2007, '14, '15, '16, '17' og '18. I fjor tok Jan-Erik Neuroth tittelen, sistnevnte var på tribuneplass med krykker denne gang.
I 2013 ble forøvrig Espen Ski champion, han hadde en ekspertrolle i vinnerpaddocken denne gang.   

UGOTTHELOOK, også det en Petersen-hest, så farlig ut da Derby-feltet svingte ut på oppløpet. De to som til havnet øverst på pallen var ikke på høytaleren. Men der de store pengene skulle deles ut var favorittduoen enrådende. Niels Petersen manet i kjent stil fra sin faste plass ved gjerdet, og Nils Petter Gill hadde blikket på feil hest. Men Gill fikk zoomet seg inn, og Stall Bright Side Of Life kunne juble da kruttrøyken hadde lagt seg. - En fantastisk opplevelse. Dette beveger mitt hjerte, sa Wibecke Nagell-Erichsen, mens en smilende Kolbjørn Selmer spanderte et seierskyss på Whispering Ocean. Travet har ikke gitt Kolbjørn de store oppturene i år, men på galoppbanene har han vært en av mange gullgutter i kretsen rundt Niels Petersen.