I full galopp mot sesongstart

Skrevet av Thomas Gjelsås,  07.02.2020
Artikkelbilde

Det er kaldt i luften og litt hvitt på bakken i Bærum. Dog er det nå kun to og en halv måned til sesongen starter. Torsdag 23. april åpner vi portene på Øvrevoll for første gang i 2020 og det er lagt opp til 30 løpsdager.

Sist helg hedret vi de beste fra fjoråret og det ble en fantastisk kveld på Thon Oslofjord. Square de Luynes stakk av med tittelen som årets hest. Nå gleder vi oss til å se hesten løpe i Dubai! Galoppfesten er for øvrig i gang i ørkenlandet og Carlos Lopez har allerede funnet sin plass i rampelyset ved å vinne løp. Og William Buick imponerer som vanlig stort og leverer til gull. La oss håpe vi får mange norske gleder i løpet av vinteren. Hans Holt fikk årets hederspris for sitt lange og innholdsrike galoppliv til trampeklapp fra salen. Det ble en flott kveld i Sandvika.

Det jobbes for fullt på Øvrevoll om dagen og lørdag 28. mars er det nyåpning hos Café Hygge på Sherryhaugen. Hege og Atle Walgren overtar det tradisjonsrike stedet og vil garantert sette sitt eget preg på det. Café Hygge vil ha åpent fire dager i uken og vi er trygge på at dette vil falle i smak hos miljøet. Lørdag 28. mars arrangerer vi «Kick Off» her mot sesongen 2020 og du kan samtidig se Dubai World Cup på Sherryhaugen. Når det gjelder serveringstilbudet i Derbystuen så kommer også det til å fremstå i ny drakt. Vi kommer tilbake med mer informasjon rundt det veldig snart.

Vi er nå i full gang med mer kommersiell utleie av Derbystuen til ulike arrangementer utenom løpsdager. Både helger og ukedager. Det er bare å ta kontakt med salgs- og markedssjef Esben Hansen på mail Esben.Hansen@rikstoto.no.

Som dere vet har 2019 vært et utfordrende år med store kutt i overføringer fra Norsk Rikstoto etter at årets budsjett var vedtatt. Administrasjonen og banemannskapet  har tatt betydelige grep på kostnadssiden og samtidig evnet å øke inntektene vesentlig på flere områder. Vi er godt fornøyd med å gå ut av året med en positiv bunnlinje. 2020 blir enda mer krevende og vi skal kutte nær 8 millioner kroner på driftsbudsjettet. Vi arbeider hele tiden etter modellen «mest mulig tilbake til formålet» og har dermed lagt opp til at totale kutt i premier står for rundt en tredjedel av dette. Øvrige kutt tas gjennom personal og andre kostnader, og ikke minst skal vi dekke inn mye ved å øke våre inntekter. Det vil blant annet bli lagt ned stor innsats for å skape mer aktivitet og arrangementer på området utenom våre løpsdager. Øvrevoll skal bli en naturlig møteplass i Bærum.

Det vil i 2020 bli inngangspenger på alle dager utenom lunsjgalopp og det vil selges sesongkort. Det blir et nytt opplegg hvor vi får mulighet til å kommunisere bedre med våre kunder. Hesteeiere vil fortsatt komme gratis inn de dager hvor deres hest starter. Detaljer rundt dette kommer i egen artikkel på vår hjemmeside kommende uke. Vi fortsetter vår Derbyweekend med løp lørdag og søndag, og vi er sluttfasen for å få på plass rammene rundt årets auksjon.

Som dere kjenner til har Norsk Rikstoto, Det Norske Travselskap og Norsk Jockeyklub gjennomført en rekke møter med det politiske miljøet gjennom 2019. Nå ble det ikke innført tapsgrenser på spill fra nyttår, men det pågår et arbeid med en ny pengespill lov hvor en mulig sammenslåing av Norsk Rikstoto og Norsk Tipping er tema. Sammen med NR og DNT er det full enighet om at vi ønsker at Norsk Rikstoto skal bestå og det vil bli mye aktivitet rundt dette tema første halvår.

Norsk galoppsport står sterkt sportslig og vi har mange sterke profiler før årets sesongstart. Norsk oppdrett er i vekst og det er importert mange nye talenter. Sportsavdelingen har sydd sammen en god sesongplan og vi begynner å glede oss stort til sesongstart. Banemannskapet gjør alt de kan for at treningsforholdene skal være best mulig, og vi har planer for hvordan vi kan bedre treningsmulighetene ytterligere i fremtiden. Den nye stallen står klar og det gir som nevnt tidligere rom for en felles-/amatørstall.

Sammen skal vi gjøre flere nordmenn hekta på galopp i 2020!

 

Thomas Gjelsås

Adm. dir.