Tre til Buick, og Lopez nummer to med sterk dansk Cactus

Skrevet av Tom W. Johannessen, Equus,  06.02.2020
Artikkelbilde
DAGENS MANN: Han vant tre og er på vei til sin vanlige posisjon i Dubai: William Buick var den suverent beste jockeyen i 2019-utgaven av The Carnival. Og han blir trolig nummer én også i år. Foto: Skjermdump

William Buick signaliserer for tre på vei inn i Meydans vinnerpaddock med Beyond Reason torsdag kveld. Han åpnet med en åttende- og en syvendeplass. Så kom hattricket etter noe som lignet drømmeritt. Privilegiado stoppet og ble nr. ni av elleve.

I STRATO TROPHY, V4-3, gjorde William det som på galoppens originalspråk heter "smooth progress". På ryggen av Art du Val var han i tet 100 igjen. Og med sin kraftfulle finishridning holdt han unna med kort hode for dagens utropstegn: Red Cactus, til 33 ganger pengene i England, var flyvende etter et avventede ritt av Carlos Lopez som imponerer i Dubai. Den Bent Olsen-trente vinneren av Svenskt Derby i 2019 kom ett hode for sent. Men var han uheldig? Tja... Det er ikke lett å matche William Buick i en finish.

PRIVILEGIADO ble offensivt ridd av Pat Cosgrave i samme løp, men da 500 meter gjenstod var det tomt på tanken. Den norske Derby-vinneren fra i fjor dalte til niendeplass i et felt på elleve og trengte garantert løp i kroppen.

UAE 2000 Guineas gikk til USA med god hjelp fra Norge. Fore Left trenes av Doug O'Neill og ble ridd av William Buick; Charlie Appleby hadde ikke hester i løpet. Amerikaneren ble sendt resolutt til tet fra et vanskelig startspor og holdt seg siden foran - på litt trøtte bein til slutt.
Seieren var verdt mye ære og 1,3 millioner norske kroner. Fore Left ble spilt godt ned i den skandinaviske pool'en, men ga faktisk 12 ganger pengene i England.

PÅ RYGGEN av Beyond Reason, en Godolphin-hest fra Charlie Appleby, timet William angrepet perfekt. Et elegant ritt til dagens tredje seier, og det går an å være enig med TV-kommentatorene:
"The smile is back on William's face!"
Stjernejockeyen red torsdag inn ca 2,7 millioner kroner til fornøyde eiere og har nok prosenter til å kalle det en vellykket dag, også økonomisk.
Men William Buick har gjentatt og gjentatt at pengene ikke er drivkraften. Han jakter triumfer, og han jobber hardt, knallhardt, for å nå sine høye mål.
2019 ble kronglete, hodeskaden satte William ut av spill i lang tid.
Men nå er han definitivt tilbake på topp. 2020 kan bli et toppår for vår mann i galoppens ypperste selskap.